pondělí 19. května 2008

Kdy vyjde Excalibur?

Mnozí z Vás se netrpělivě ptáte: "A kdy už vyjde nový Excalibur?". Vaší nedočkavost chápu, já se taky na nový Excalibur šíleně těším. Ale zhmotnění nehmotných myšlenek a tužeb nějakou dobu trvá. I když se to nezdá, za týden od vyčenichání tohoto blogu Tlamiczkou ušel projekt nového Excalibur obrovský kus cesty vpřed (a celkem téměř rok od vymýšlení zcela nové koncepce). Už je jasná fyzická podoba (formát, papír, počet stran, desig atp.), absence přílohy, cena, periodicita, cílová skupina, styl psaní, struktura a návaznost na web. I Excalibur blog má jakousi podobu. Chybí už jen doladění některých obsahových a grafických prvků ve spolupráci s budoucí redakcí a DTP studiem.

Ale Excalibur nemůže vyjít již příští měsíc, jak bychom si asi všichni přáli. Ještě chybí udělat 7 důležitých kroků:
1. získat ty nejlepší redaktory, externí zpravodaje a autory (zatím získán jeden super-autor)
2. vyrobit mediakit pro inzerenty (v přípravě)
3. zajistit 8 - 10 placených stran inzerce do prvního čísla (již zajištěna první inzertní strana)
4. připravit a zadat reklamní kampaň na Excalibur (v přípravě)
5. vypiplat první číslo i grafickou úpravu do finální podoby pro tisk (základní představa již je)
6. zadat vytištění prvního čísla
7. vypustit Excalibur 2008/1 mezi koupěchtivý dav

K redakci: Pokud se mi nepodaří sehnat šéfredaktora (L.L.G., volám Tě zpět do Excaliburu, ozvi se!) a redaktory z řad hráčů, tak potom zašmátrám po profesionálních redaktorech (to jsou lidé, co vystudovali žurnalistiku a obvykle se živí psaním v různých periodikách netechnického zaměření).

Takže čtenáři - nedočkavci. Vydržte, než vyjde první Excalibur ještě nějakou dobu potrvá. A já doufám, že to čekání bude stát za to.

Přidáno 22. 5. 2008: Jak se dělá časopis? Aneb není to snadné, jak to vypadá...

16 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

to volání lukáše ladry nebude mít odezvu. co vím, tak je od jisté doby magor do onlineovek a vůbec nepíše. další důvod, proč zakázat onlineovky. minimálně jednoho kvalitního autora odvedly od bohulibé činnosti...

-ml- řekl(a)...

Uf, to se mi ulevilo, že Lukáše nemám na svědomí já a Excalibur! Pokud je magor do onlineovek, tak pak ho může "vyléčit" jedině návrat do Excaliburu. L.L.G. byl (a doufám, že zase bude) nejlepším redaktorem a autorem historie nejen Excaliburu, ale vůbec všech herních časopisů. Takže Lukáši: JAK DÁL?

tlamiczka řekl(a)...

Jestli hraje WoW, tak je t obeznadejne :-) Jedine ze by se nechal nalakat na nejakou slicnou night elfku v redakci (nebo orci divozenku?)

-ml- řekl(a)...

Tlamiczka: A což takhle zkusit Lukáše nalákat na Elviru alias milenku temna? Elviru asi neznáš - nebo snad jo? :-)

Anonymní řekl(a)...

-ml-: Elvira, to byla nějaká dnes už stařičká hra s vampýry a podobnými stvůrami. A celé to seskupení řídila sličná děva Elvira... btw pro upírky mám slabost, viz. Monica Belluci teď naposled v Drákulovi. :)

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Vás, Martine. Rád bych s Vámi prodiskutoval Vaši vizi ohledně vzkříšení Excaliburu, nejlépe osobně Věřím, že to, co zde prezentujete, není kachna založená na zbožných přáních spíše, než na reálném stavu věci. Pokud máte zájem o seriózní diskusi, pak mne kontaktujte na druidik@xmail.cz. Řeknu Vám pak o sobě více. Mimochodem - před dobrými 17 lety jsem Vám nakreslil pár věcí do počínajícího Excaliburu...

tlamiczka řekl(a)...

ml: jasne ze vim kdo je Elvira, ja jsem starsi nez se zdam :-) Sice nejsem tak stara jako tahle solidne obdarena upirka, ale uz taky trochu prachnivim :-)

Viz treba http://www.elvira.com/

-ml- řekl(a)...

Tlamiczka: A Elviru Excaliburovou z roku 1991 znáš?

Anonymní řekl(a)...

-ml-: vím, že je příliš brzy, ale... je alespoň trochu reálné, že jednou bude psát Andrew recenzi na ohlášený Doom 4 právě pro Excalibur? :) bylo by to takové zajímavé srovnání, ostatně Andrejovu recenzi na Dooma dvojku ve Score považuji za vůbec nejlepší recenzi v herních časopisech.

Anonymní řekl(a)...

Elvira je moje klutovni hra, jednicka i dvojka (kterou jsem nikdy podle Andrewova navodu nedokazal dohrat - farar mi ne a ne nakreslit pentagram na parkovisti ;)

Sehnal jsem si dokonce originalky, vc. Personal Nightmare (to je hra jeste pred Elvirou) a taky Waxworks... :) No proste Elvira je kult.

MickTheMage řekl(a)...

Elvira je kult sama o sebe, nie len hra ;))

Anonymní řekl(a)...

...což mi připomíná, že se na stránkách papírového Excaliburu chci pokochat sem tam nějakou starší kultovní hrou, jakou je právě Elvira. jen ať se mladí čtenáři podívají zpět s námi, co všechno jim uniklo, ono jich neubyde. hele, tak mě napadá, jak se jmenuje ta starší adventura, ke které kreslil dost věcí H.R.Giger? vím, že byla nějak časově omezená, ale dost dobrá, atmosférická.

Anonymní řekl(a)...

Myslis Dark Seed?

Samo

tlamiczka řekl(a)...

Myslis Dark Seed 1 a 2? Tohle?

http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Seed_(computer_game)

To byla hodne atmosfericka hra :-)

MickTheMage řekl(a)...

Unpleasant Dreams... Co mi pripomenulo:
http://pc.gamesweb.sk/clanok.php3?ID=6838

:))

Rad si citam o starych hrach, len tak z nostalgie. Obcas vytiahnem stare casopisy (a ze by mi niektore kniznice mohli zavidiet ten archiv :) ) a to dokonca aj tie slovenske (Riki, kto si spomina? :)) ).

Dark Seed ukrutne atmosfericka vec, i ked z adventur so silnou atmosferou mam mozno radsej "I Have No Mouth, and I Must Scream" Tiez silna vec.

Anonymní řekl(a)...

jj, díky, myslel jsem Dark Seed - to je ono. :) jinak I have no mouth and I must scream taky miluju, četl jsem i povídku od Harlana Ellisona.