neděle 18. května 2008

Tažení na Brno

Ano, je to tak, Excalibur chystá své první velké tažení. Vojska Excaliburu za podpory neviditelných sil příznivců Excaliburu zaútočí na Brno. Cílem tohoto útoku je obsadit strategické pozice a získat tak desetitisíce nových čtenářů Excaliburu, shromážděných ve velkotržišti Invex / Digitex (6. - 9. 10. 2008). Proti tomuto tažení není obrany. Jde jen o to, jak úspěšné bude, kolik nových čtenářů Excalibur získá. Je to otázka strategického rozhodnutí. A protože někteří z Vás na Invex / Digitex pravidelně jezdí, zajímalo by mne, kam byste umístili náš Excalibur stan (samozřejmě středověký)? Do jakého stavení? V Herním stavení bývá velký ryk a dunivé zvuky bubnů, uvnitř stanu by mohlo být trochu lépe. Nebo umístit Excalibur stan ven a obsadit tak strategické pozice? Venku nemusí být zrovna nejtepleji a může pršet. Ale zase stojí polovinu a možná by tam byl stan více viděn. Venkovní plocha by se též dala využít i v okolí stanu a vytvořit tak celé Excalibur ležení (máte nějaký nápad?). A také na jaké "spřátelené" stánky v jakých staveních další malé Excalibur obchůdky rozmístit, aby tak byl na více místech a nedal se tak přehlédnout? A jak se taky dostat do té bedny s pohyblivými obrázky, co má skoro každý doma a všichni na ní nadávají?

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Umístěte Excalibur stan mezi záchod a stánek s debrecínkama. Tím si získáte jednoho návštěvníka - mě! jeden anonym

SKACE řekl(a)...

Co takhle před Z-tko? Ale to bude asi mastný :) Můžete si přividělat prodáváním hrnků a plátna xD

-ml- řekl(a)...

Všechna venkovní půda v této zemi zaslíbené stojí stejně. Game hall je stále v Z stavení? V tom případě bych navrhoval rozvinout kruhové ležení okolo celé haly. Přivydělávat by se dalo prodejem Excalibur chlastu a žrádla, prodejem Excaliburů (samozřejmě myslím tím napodobeniny slavného meče) a dalšími Excalibur věcmi, i těmi Excalibur hrnky a plátny xD (co to vlastně je?). Pokud by kruhové ležení stálo příliš kádí zlaťáků a příliš mnoho povozů, pak bychom tedy mohli použít menší ležení před vchodem do stavení v kombinaci s Excaliburnochy.

Pospa řekl(a)...

Navrhuju stredovekou putyku s drevenymi korbeli a vnadnymi cisnicemi. Neco ve stylu velkeho pismena "H" kde ve spodni casti bude vchod do pavilonu "Z". Nahore v hradbach vycep s balisty.

Hex řekl(a)...

A v tom říjnu už si tam budem mít i co přečíst nebo to bude jen další fáze příprav?

-ml- řekl(a)...

hex: Ano, dostatečný počet výtisků Bible bude zajištěn.
pospa: Špiclové hlásí, že minule pry byla Game hall ve stavení D. V tom případě bych umístil ležení na strategické místo hned naproti hlavnímu vchodu do stavení D, bylo by tak viditelné od hlavního vstupu na výstaviště. Hned k hlavnímu vchodu 1 bych pak umístil mensí Excalibur stany, které by sloužily jako základna pro Excaliburnochy. Totéž bych dal ke strategickému vchodu 4 mezi stavení B a E - tam tudy prochází velitelé a osazenstvo stánků, kteří tak míjí vchod 1. A co vchod 7 (vchod z parkoviste). Bude tam stacit maly stan, nebo tam mam dat stany 2? Jaky je tam pohyb osob? Jeste zbyva sluzebni vchod u staveni G2, ten je ale v provozu hlavne pred zacatkem a po ukonceni dne, tam bych dal jen Excaliburnochy, aby se netristily sily.

Anonymní řekl(a)...

Nechci tu působit jako válečný štváč, ale mám velké velké obavy, že Invex už na tom s návštěvností není co býval... Zdaleka ne...
Aneb jak se objevilo někde na webu "Dříve se lidé chodili na Invex dívat, jak vypadá internet. Dnes se chodí dívat na internet, jak to vypadá na Invexu."

-ml- řekl(a)...

Anonymní: Ano, Invex klesá, celkový loňský počet návštěvníků: 80.124. Ale to není málo, je to o 30.124 návštěvníků více, než je předběžné plánovaný náklad prvního Excaliburu. Někde jsem četl, že snad ani Score nebo Level už tam nevystavují. O to lépe pro Excalibur. Obsadit prázdné území je vždy snadnější, než těžce dobývat hrady. Samozřejmě Excalibur může obsazovat i další území. Máte nějaký tip?

Anonymní řekl(a)...

Jenže co z mého příspěvku nevyplynulo je to, jaké skupiny lidí v současnosti chodí na Invex.
Čísla jsou hezká věc, ale co z toho, pokud 80% návštěvníků jde nyní na Invex za zcela jiným účelem, než tehdy. Ostatně, proč asi Score ani Level na Invexu nevystavují? Co tedy chcete obsazovat? Přijde mi to stejné, jakobyste chtěl prodávat erotické pomůcky v domově důchodců (ok, to je trochu přitažené za vlasy).

Zkrátka - myslím že doby "pařanů", rozvášněných Andrewem a Icem, jsou nenávratně pryč a už s tím nejde nic dělat.

Je mi 31 let, zažil jsem nejlepší léta Excaliburu, zažil jsem také vznik Score - byla to doba, kdy se hry dělaly pro zábavu a kdy se Excalibur dělal také z valné části z nadšenectví - a bylo to z něj poznat.

Jenže ta doba se změnila, hry už se nedělají pro zábavu, ale pro peníze - podle toho také dopadají (naštěstí jsou stále sem tam nějaké vyjímky, ale čím dál řidčeji) - a s tím jde ruku v ruce i tvorba jakéhokoliv herního časopisu, který se chtě nechtě musí této době přizpůsobit.

Přál bych novému Excaliburu jenom to nejlepší a pokud vyjde určitě si ho koupím, ale můj názor je, že na trhu dlouho neobstojí.

-ml- řekl(a)...

Anonymní: Vloni bylo zaregistrováno temer 30.000 odborných návštěvníků, tedy zbývá 50.000 "neodborných". Letos Invex nebude rozdělen na odborné a neodborné dny, budou celkem 4 dny pro všechny. Celkově vloni 80.000 návštěvníků. V dobách největší slávy Invexu 140.000. Stale je ale co obsazovat (tedy alespoň doufám). Možná nakonec zvolím jinou formu, jde o maximální efekt.

Souhlasím, doba pařanů je na ústupu, viz klesající prodeje pařanských Levelů / Score. Naopak neustále přibývá příležitostných hráčů a bývalých pařanů. Excalibur právě proto bude jiný, bude pro obě tyto skupiny, tedy nebude pařanským časopisem. Nebude však ani suchopárným odborným časopisem. Naopak, bude tak zábavný, jak jen může být. A protože bude zábavný obsah, bude zábavná i tvorba - a to by se zase mělo odrazit na celkové pozitivní atmosféře.

Excalibur bude zcela nový svým pojetím a věřím, že budete nadšen. Samozřejmě, riziko neúspěchu zde je, na druhé straně šance pro Excalibur je obrovská. Záleží na samotném Excaliburu, jak se chopí své šance.

-ml- řekl(a)...

Já vidím Invex takto: Příjmy z prodeje přinejmenším pokryjí výdaje. A je to tedy reklama na Excalibur zdarma. A nejen že reklama zdarma nic nestojí, ale přinese několik tisíc nových čtenářů. Účast na Invexu by tedy měla být výhodná.

sir moris řekl(a)...

No tak to vypadá, že se pojedu poprvé podívat na Invex :-D Do teĎ mě tam nic netáhlo, ale vidět Excalibur live, to si nenechám ujít