úterý 7. prosince 2021

Jak dál?

Excalibur jakožto časopis počítačových her je nyní trochu passé. Neboť... Temná strana síly se nějakým způsobem z počítačových her dostala do naší reality a celosvětově se snaží zavést totalitu, o které se nikomu ani nesnilo. Teď nastává boj o naše vlastní životy nejen ve hrách, ale i v našich reálných životech.

Jak z toho ven? JAK DÁL? Tato původní návodová rubrika z černobílých Excaliburů by se nám teď velice hodila!

A tak se tedy ptám věrných čtenářů Excaliburu: JAK DÁL?

5 komentářů:

fildacz řekl(a)...

Pěkně zdravím, no bojím bojím že dvacet let po ukončení vydávání už moc věrných čtenářů nezbývá, maximálně tak pár stovek čtyřiceti/padesáti-letých nostalgiků jako já. Je to tak dávno, co jsme drželi nové číslo Excaliburu v ruce, že mi ta vzpomínka spíš připadá jako nějaký bájný artefakt v z RPGčka :) za ty dvě dekády se česká herní žunalistika posunula někam úplně jinam (ale to je dobře, bylo by tragické kdyby ustrnula na místě), celý herní svět a herní kultura také. To co v za našeho mládí reprezentoval Excalibur si vlastně už ani nedokážu představit jak by dnes mohlo fungovat. Ale mám jej stále rád, jsou to krásné vzpomínky, součást dětství/mládí. Co se týká Vaší otázky, není tak zcela jasné na co narážíte, patrně teda na Covid, ale v dnešním polarizovaném světě není z takové obecné narážky lehké poznat na kterou stranu tím míříte :-D každopádně fakt nevím jestli je to vhodná otázka pro čtenáře dvacet let mrtvého časopisu. A jestli na ni vůbec existuje smysluplná odpověď. A jestli vůbec byla myšlena vážně..? Na oplátku mám (vážně míněný) dotaz na Vás - byl by jste ochotný promluvit o starých dobrých počátcích herní žurnalistiky v naší hezké zemičce v nějakém herním podcastu? Je jich poměrně dost kvalitních, které se věnují této tématice (namátkou Vortex, Modrák, Labůžo, ..) a Vy jste bez diskuze praotec zakladatel zdejší herní žurnalistiky, zároveň pokud vím jeste nikdy moc aktivně rozhovory nedával a je to strašná škoda, bylo by to obrovsky zajímavé (věřím že nejen pro mě) dozvědět se od Vás více - vzpomínky, historky, pozadí tehdejších událostí, další cestu životem, kde jste dnes.. nechte si to prosím projít hlavou! věrný čtenář Excaliburu :) Filip M.

-ml- řekl(a)...

Filip M.: Diky za inspirativní příspěvek :-)

Abychom mohli vědět, JAK DÁL, tak k tomu potřebujeme vědět, kde jsme! Kdosi s námi hraje svoji hru, ve které nám určuje pravidla té hry a mnohé nasvědčuje tomu, ze to s námi ve své hře nemyslí dobře. Jakožto (bývalý) vydavatel herních časopisů vím, jak velkou sílu mají média. Tato síla je nyní namířena proti nám a neustále nám nabízí jediné řešení - TOTAL CONTROL

A odpověd na Vaší otázku… Je možné, že v blízké budoucnosti nějaký rozhovor herním médiím poskytnu, bude-li zájem jejich vydavatelů o téma nepočítačovych her :-)

pepst řekl(a)...

Tiež sa pripájam ku komentáru Filipa M.
Veľmi by ma zaujímalo pozadie vydávania herného časopisu v 90tych rokov, o to viac, že bol Excalibur priekopníkom v tomto smere.
Verím, že nie som jediný, kto by mal desiatky (a možno až stovky) otázok. Ako už bolo spomenuté Filipom, je viacero herných blogov/podcastov, venujúcich sa tomuto obdobiu a určite by bol o rozhovor s Vami veľký záujem, ako zo strany tvorcov týchto stránok, tak i zo strany čitateľov.
Prosím, uvažujte o tom. :)

Beast řekl(a)...

Doufejme, že pár lidí z původní redakce na straně světla zůstalo a zkouší s tou totalitou něco dělat... 😉
https://www.zdraveforum.cz
https://blog.tomanek.com

Zdraví Beast

P.S. -ML- je opravdu Martin L.?

-ml- řekl(a)...

Beast: Ahoj Honzo, jsem to já, tajemný ML. :-) Zdravé fórum sleduji od jeho založení a a ozvu se Ti.