sobota 5. září 2009

Změna přístupu

Zdravím příznivce Excaliburu. Protože se přípravy na znovuobnovení Excaliburu téměř nehýbaly, změnil jsem přístup. Mám spoustu jiných projektů a původně jsem se rozhodl vyčlenit Excaliburu 2 hodiny denně. To ale nefungovalo, neboť jsem měl myšlenky často u naléhavějších projektů a Excalibur jsem odbýval a odsouval na později. Ověřil jsem si, že je lepší mít jeden cíl a tomu se věnovat naplno. Proto jsem se rozhodl pro změnu a věnuji se postupně ostatním projektům a na Excalibur se vrhnu později s maximálním soustředěním a silou. Ale i tak na Excaliburu podvědomě pracuji a to v souvislosti s dalšími projekty, z nichž některé s ním mají společné rysy.

Je jasné, že krize a pokles HDP se odráží nejen na nižší poptávce po věcech zbytných (a tedy i po časopisech), ale také je obrovský propad inzerce včetně inzerce v TV Nova. Excalibur to tedy bude mít s inzercí jakožto reálně nový titul na trhu extrémně obtížné. Navíc veškeré případné příjmy z inzerce půjdou zpět na propagaci Excaliburu. Zásadní tedy bude prodejní úspěch, který musí být alespoň takový, aby příjmy z prodeje Excaliburu pokryly veškeré náklady.

Tolik zatím vše k Excaliburu a ozvu se, až bude něco nového.

41 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Přesně tento článek jsem čekal od začátku. Vsadil jsem se s kamarádem, že tu bude do konce roku, vyhral jsem :) Děkuji

-ml- řekl(a)...

Anonymní: Tak tedy gratuluji! Pracovat na mnoha projektech současně mi opravdu moc nejde. Rozjet nové vydavatelství je hodně časově a organizačně náročné. Rád dělám věci na 100% a v případě Excaliburu to ani jinak nepůjde, pokud má být úspěšný. Takže nejdříve dokončit start ostatních projektů a pak s plnou silou do Excaliburu!

RedBarDragon řekl(a)...

Pane Ludvíku nevím, jak ostatním, ale mě tahle stránka už dobře měsíc nefungovala, takže to vypadá, že jste možná neplatil za hosting, nebo něco takového. Prosím přestaňte z lidí dělat šašky. Pokud si chcete žít ve svém vysněném světě, tak si v něm žijte, ale nedělejte z ostatních lidí stafáž pro vaše osobní fantazie. Děkuji.

-ml- řekl(a)...

RedBarDragon: Doména i hosting jsou předplacené, tím to nebylo. Chyba byla pravděpodobně na bloggeru, kde se vyplo přesměrování. Tak jsem to před pár dny přepnul zpět a teď už to konečně zase funguje. Netuším, jak to vzniklo, protože na blog jsem se nedíval už hodně dlouho - možná nějaká nová verze...

Horší je to s internetovým obchodem na www.excal.cz, který také přestal fungovat (myslím tím objednávky), ale tam to bude něco jiného a vůbec netuším, co to může být.

Dalighost řekl(a)...

Uf, tak to je vazne zmena. Dobre vedet!

RedBarDragon řekl(a)...

Hm. Takže člověk, který plánuje internetové stránky jako důležitou část strategie při vydávání nového časopisu není schopný ohlídat jeden blog? Nemluvě o tom, že tím zadáváte dost pochybností o tom, jestli jste v současné době schopen vydat časopis.

Anonymní řekl(a)...

milý pane Ludvíku. Tímto mažu tuto stránku ze seznamů oblíbených. Snad jen ve stručnosti: To, co jsem předpovídal u Vašich předchozích příspěvků se zcela v souladu s očekáváním stalo. Možná byste mohl sebekriticky prohlásit, že Excalibur v podstatě nelze začít vydávat tak, aby byl úspěšný především z toho důvodu, že se dnes zcela míjí svým publikem. Uznejte to, prosím. S pozdravy, Vojtěch Bednář.

Anonymní řekl(a)...

Milý pane Ludvíku, je legrační sledovat vaše úsměvné hrátky se slovy o vytíženosti, krizi atd. Možná rostete jako další vychytralý a prolhaný politik, ale jako vydavatel a manager je to totální nula :-).
Osobně mohu říci, že nejsem ani trochu překvapen, jen mi je líto těch, kteří byli scopni se pro velkohubé tlachání nadchnout.
Očekávat, že přiznáte na rovinu jak to celé bylo je asi velká naivita .. Přiznat se, že se finančně dlouhodobě potácíte na dně a tak vás napadla "spásná" myšlenka prodat dávno mrtvou značku za velké peníze - samozřejmě pomocí uměle vyvolaného humbuku. Nevyšlo Vám to - ostatně co mohl také jiného rozumný člověk čekat.
Slušý člověk by na vašem místě asi hůře spal, styděl by se a chodil kanály, protože lhal jak když tiskne ...
Ale je jasné, že podobná sebereflexe ve vašem případě nemůže nikdy přijít.

Takže hodně štěstí v tom, co praktikujete již od doby krátce po revoluci (nebo i před ní ?) - lhát, lhát, lhát a nezastydět se ani trochu.

Anonymní řekl(a)...

Excalibur bol uz v case svojho nepravidelneho vychadzania skor usmevnym prikladom toho, ze v postkomunistickych krajinach sa musia najprv presadit amateri, aby segment zabavy prebrali na svoje plecia zodpovedni a sikovnejsi ludia.
A to pan Ludvik nie je.
Excalibur dnes nikto nepozna, system fungovania popisany par mesiacov dozadu bol postaveny na hlavu a tak detinske vyhovaranie sa by neobstalo ani v tak velkom svinstve, akou je politika.
Bez urazky. Ma este pan Ludvik odvahu nieco k tejto teme povedat, aby mu aj niekto uveril?
Na druhu stranu - clovek sa aspon pobavi.
Jan Kordos

Anonymní řekl(a)...

Jsem zvědavý na nový Excalibur. I když... dnes, v době internetu. Nevím, nevím. A páni Anonymní jsou jistě velice schopní a Excalibur by zvládli levou zadní vedle svého zaměstnání. Ale spíš jen tak tlachají, protože sami asi nic nedokázali.

the_robbie řekl(a)...

Derek Smart, anyone? :D

Anonymní řekl(a)...

Műhöhö!

Anonymní řekl(a)...

Pane Ludviku poradim vam jak zbohatnout.Zacnete prodavat ty prasky co vam predepisuje psychiatr protoze to musi bejt matros jako krava.Ja ac drogy neberu mozna bych gram ci dva na zkousku koupil

Fuxoft řekl(a)...

"Protože se přípravy na znovuobnovení Excaliburu téměř nehýbaly", řeší to pan Ludvík tím, že se těmto přípravám přestane věnovat v očekávání, že tím se začnou hýbat. Lišácké!

Anonymní řekl(a)...

ml Kde jsou vase zavazky a sliby.Vase slovo ci slib nema jiz valne ceny

Anonymní řekl(a)...

Taky jsem zvědavý, jestli do konce února tady bude nový Excalibur.

JC řekl(a)...

Klasický Ludvík. Chlape ty bys měl myslet před tím než něco plácneš. Krize už je rok a na jaře už byla v plnem proudu šmoulo! P.S. hlavně že tady chtěl někdo inkasovat přestřelené prachy za "název". Vtipálku!

Nick řekl(a)...

pan Fuka má u mně jeden bezvýznamný bod! :D

a pan Ludvík by se neměl tak nořit do astrální sféry a oznámit tomuto světu na čem tak důležitém a úžasném pracuje. Protože pokud to bude fungovat, pak by možná miniaturní část důvěry zpět dostal.

-ml- řekl(a)...

Nick řekl: "a pan Ludvík by se neměl tak nořit do astrální sféry a oznámit tomuto světu na čem tak důležitém a úžasném pracuje"

ML říká: Opravdu by Vás to zajímalo? Abyste pak sem nepsali, že to není o Excaliburu a že to je úplně mimo... Ale pokud budete chtít, tak to sem stručně nahodím.

Anonymní řekl(a)...

Martine - nezajimalo - strcte si to do policky. Nebo nekam jinam,at to potom nehledate. Ono uz se o vas napsalo dost. Ja osobne jsem takovy to duverivy trdlo,ale dobre mi tak. Priznam se,veril jsem vam a i fandil. Excalibur jsem miloval a kazdej vytisk se rozpadal naporem potu a vseho mozneho. Kdyz jsem ho sjizdel,nebyl cas na nic jinyho. Ja ted naprosto nechapu,jak se vam mohlo tehda podarit,to vubec rozjet,kdyz jste byl blize,jak na pet metru okolo vseho deni. Dyt to,co tady nyni predvadite mi do toho nejak nepasuje. Verte mi,ze si vas umim predstavit,treba jak sedime v hospode. Asi bych zapomnel i zaplatit,jak rychle bych zdrhal. U Vas je hrichem i to,ze berete jmeno casopisu vubec do ust,natoz ze s nim cachrujete po drazbach a podobne. Fascinujete me ale jednou veci--a to tim,ze mate na vse odpoved.To co tu padlo na vasi osobu,bych ja neustal ani v nejmensim a vy se v tom uplne vyzivate-to je neuveritelny. Uz vam neverim ani dobry den a je stestim,ze mam sentimentalni naladu,jinak bych vas asi "vykurvoval" na maximum. At vam zrajou modelky,bouchaj neurony v hlave a mate se tak nejak dobre.Ale o jedno vas poprosim....drzte uz hubu a nepiste sem radsi nic.Prosim vas ma kolenou.

Dennis T.

-ml- řekl(a)...

Anonymní napsal: "ml Kde jsou vase zavazky a sliby. Vase slovo ci slib nema jiz valne ceny."

ml píše: Zde: slíbil jsem vydat Excalibur do 1. 2. 2010. Stále je to splnitelné.

Anonymní řekl(a)...

ml, do 1.2. to sice splnitelne byt muze, ale uprimne, vy tomu vazne verite? pripravit zbrusu novy casopis (coz excalibur je, vlastne by byl, ale nikdy nebude), pro ktery nemate nic krome nazvu, za ctvrt roku a drobny, jeste k tomu v takovem nakladu a kvalite, aby si to na sebe vydelalo, to proste nedokazete ani vy, uz byste si to mel priznat a neobelhavat sebe i ostatni ;)
myslim, ze vetsina lidi vam ze zacatku fandila, ale ted uz to zavani fraskou. rika se dvakrat mer, jednou rez. a take mlceti zlato. mel byste se tim obcas ridit. predevsim to vypada, ze vam chybi sebereflexe, chyby dela kazdy, ale snazi se z nich poucit

kazdopadne preji hodne stesti, protoze ac tomu neverim, treba se toho excaliburu vazne nekdy dockame :)
s pozdravem
pavel cerman

-ml- řekl(a)...

Pavel Cerman a další: Zatím je to ještě otevřené. Koncepci Excaliburu mám do značné míry vymyšlenou, ale samozřejmě realizace si určitý čas vyžádá (hlavně inzerce, ale tu jsem díky propadu inzerce v zavedených médiích víceméně na začátek vypustil). Jisté je, že Excalibur vyjde, jen ten termín začíná být lehce ohrožen. Na programu mám ještě důležité věci, které musím zařídit, než se budu moci soustředit na Excalibur. Takže se snažím to všechno urychlit, jak to jde, a uvidím, jak se mi to podaří.

Excalibur je v prioritě mých činností nyní na třetím místě, nejdůležitější projekt se týká mnohonásobně většího počtu lidí a proto je nad Excaliburem. Je faktem, že tento zcela prioritní projekt se vynořil docela nedávno a že se mu budu muset věnovat nějakou dobu zcela naplno, protože tam se počítá jedině výhra a pokud by nevyšel, tak na mne bude naštvaná většila lidí téhle republiky (až na Paroubka, Topolánka a pár podobných filutů) a ne "jen" čtenáři Excaliburu. Jakmile to bude možné, budu Vás informovat a dám se odkaz na stránky, týkající se tohoto prioritního projektu.

V každém případě nechci zklamat důvěru věrných čtenářů Excaliburu - Excalibur určitě bude a bude tak dobrý, jak jen bude moci být. A pokud se mi ho podaří stihnout do 1. 2., tak to bude super. Určitá šance tady stále ještě je. I první, černobílé Excalibury, vznikaly za pár týdnů a to byla tehdy technika 100 let za opicema!

Takže stihnout se to dá, ale je třeba tomu věřit, v pravou chtíli se do toho pustit a výsledky se dostaví. Excalibur jsem před rokem pojal jako maraton, ale spíš to bude sprint. To ovšem neznamená, že sprinteři jsou horší, než maratonci. Oba sporty vyžadují dlouhodobou přípravu a tu Excalibur má. Jde jen o schopnost v poměrně krátkém čase sestavit tým a vyprodukovat takový Excalibur, který splní stanovená kritéria. Nemluvě o tom, že zaměstnávat redaktory rok dopředu nelze - ledaže by pracovali zadarmo.

-ml-

Anonymní řekl(a)...

Pche, pan ml to nejenom ze stihne, ale klidne si to da az na treti misto dle priorit. Nene tuhle stranku si z oblibenych nevymazu.Je to nadherna ukazka obelhavani nejen okoli, ale i sama sebe. Takovy maly ,,Vrteti psem,,
Nejlepsi na tom je, ze autor ma uz i urcite vymyslenou variantu, ze to nevyjde a na to vysvetleni si rozhodne pockam. Pocitam, ze to bude neco ve smyslu ,,prece sem vam rikal, ze to ma az treti prioritu, momentalne pracuji na projektu, ktery bude mit dopad na cele lidstvo, takze urcite uznate, ze tento projekt musim uprednostnit,,.
Vy to pane nechapete, ze na to muzou mit lidi jiny nazor?
Ze nam neprijde normalni, ze po rozbehnuti vsech techto diskuzi anket a vasich slibu, date na stranky (vlastne na blog, coz uz taky hovori za vse, ze nejsou ani dve stovky na domenu) po mesici video s kockama a se vzkazem ze dete fotit modelky? Ze blog je mesic nefunkcni a vy posleze prijdete s hlaskou, ze ste si toho nevsim.Vam to k...a prijde normalni? Zkuste se na to podivat z opacneho pohledu, treba Vam to dojde. Mozna Vam dojde, ze uz jste duveru davno ztratil.
Uvedomte si, ze od Vas ocekavame kvalitni casopis a ne cernobily pdfko, ktery tu 1.2. slavnostne vyvesite jako prvni cislo skveleho Excaliburu.To je asi tak maximum co jste realne schopen do 1.2. stihnout. Uz zabehnute herni casopisy tvori obsah dlouho dopredu!!!
Ja osobne sem casopis odepsal uz pri ,,kocici prestavce,, a myslel sem, ze uz me nedokazete vyprovokovat k reakci, ale kdyz se ze me nekdo snazi delat blbce, tak se neudrzim.
Prosim Vas aspon priznejte, ze krome nejakych vasich predstav a nazvum nemate zhola nic. Radi Vam dame dalsi cas na pripravu, ale nedelejte z lidi blbce a radsi sem napiste co uz mate, nebo radsi ne stejne by to byly zase lzi.
Pitcho ten me zase vytocil. :-)

-ml- řekl(a)...

Anonymní: Doména je placená. Děkuji za podnětný názor, máte to těžké. Všechno mám promyšlené na 50 tahu dopředu -:)-------- kromě Excaliburu, samozřejmě, je až třetí v poradi (z deseti).

Anonymní řekl(a)...

Martin Ludvík: Neúspěšný podnikatel, neúspěšný módní návrhář a neúspěšný vydavatel. Kdyby se soustředil na jedinou věc a dělal ji dobře, možná by tak neúspěšný nebyl.

-ml- řekl(a)...

Anonymní: S počty cílů souhlasím, ovšem s tou výhradou, že jako vydavatel úspěšný jsem (jako míru úspěchu počítám zisk, jakožto jedinou měřitelnou položku). To ostatní zatím probíhá a nedá se říci verdikt (momentálně se účastním výběrového řízení na obchod na pěší zóně v centru Prahy, výsledek rozhodnutí pronajímatele bude znám pravděpodobně příští týden).

-ml- řekl(a)...

Ještě dovětek. Ty první dvě činnosti se "zasekly" díky absenci obchodu (prodejny). Získat v Praze obchodní prostory na dobrém místě je zatím i v době krize téměř nemožný úkol, pokud člověk odmítá dávat úplatky, což odmítám. Nebo platit 4.000 Kč/m2 měsíčně + 9% z obratu, což je téměř likvidační. Takže snad to tentokrát s tím obchodem vyjde, budu moci uvolnit zásoby a ukázat, že v této oblasti lze být i alespoň trochu ziskový.

Anonymní řekl(a)...

Takže dnes je to týden, jak Vám to s tím obchodem dopadlo?

-ml- řekl(a)...

K obchodu: Zatím je znám jen výsledek finanční nabídky. Moje nabídka jen o docela malý chlup nebyla nejvyšší (byla třetí z osmi zájemců), takže předpokládám, že obchod do nájmu nezískám. A tedy stále čekám, až se uvolní nějaký jiný obchod a zkusím to znovu. Sice je "krize", ale poptávka stále mnohonásobně převyšuje nabídku a ceny nájmů se tak šplhají do závratných výšin.

K Excaliburu: Zatím je stále "zaparkovaný". Tento týden ale vyšel 64 stránkový speciál Levelu "Hry pro každého" s cenou 49,90 Kč. Možná se někteří z vás obáváte, že zhruba takový bude Excalibur. Mohu vás uklidnit, Excalibur takový nebude. I když je Level speciál jakoby jiný, než Level samotný, stále je to ten samý nezáživný styl. Ovšem pokud bude tento speciál úspěšný (o čemž pochybuji), pak to bude pro Excalibur dobré znamení. Pokud úspěšný nebude, Excaliburu to vzhledem k jeho velké odlišnosti od Excaliburu žádnou negativní informaci nepřinese.

Anonymní řekl(a)...

Ty dvě poslední věty, to se musí někam vytesat!

Co se týče obchodu... o jaký obchod jde, s čím obchodujete, pane Ludvíku. Pochlubte se, jistě není, zač se stydět.

-ml- řekl(a)...

poslední Anonymní: Tyto stránky neslouží k chlubení, koneckonců Vy se také nehlubíte, kdo že to jste. Až obchod konečně získám, bude o něm dost informací na patřičných stránkách. Stejně tak zde podrobně nepíši o mém hlavním projektu, ten bude mít rovněž svoji vlastní propagaci. Excaliburblog je věnován Excaliburu, o ostatním zde píši proto jen v souvislostech s Excaliburem.

Nick řekl(a)...

"Ovšem pokud bude tento speciál úspěšný (o čemž pochybuji), pak to bude pro Excalibur dobré znamení. Pokud úspěšný nebude, Excaliburu to vzhledem k jeho velké odlišnosti od Excaliburu žádnou negativní informaci nepřinese."

já se omlouvám, ale toto mně opravdu rozesmálo. :D

Každopádně je vidět, že až tak neúspěšný, jak spousta lidí tvrdí, nebudete, stačí když se člověk podívá na čtenost tohoto blogu a počet komentářů při jakékoliv zmínce o Excaliburu na kterémkoliv webu. Z tohoto hlediska dobrá práce, zbytek uvidíme.

(tedy doufám, že se toho dožije tato generace) :D

Anonymní řekl(a)...

Nepřemýšlel jste třeba o návštěvě psychiatra pane Ludvíku? Myslím že by vám to prospělo.

-ml- řekl(a)...

Anonymní - psychiatr: Návštěvu odložím, než bude pro všechny EU poddané vyhlášena směrnicí EU jako povinná. Nechce se mi tam chodit 2x.

Anonymní řekl(a)...

Rad bych rozjel vas casopis - jak, to vam nereknu, ale bude to bomba, bude jiny ale stejny jako drive, nebude o hrach ale take ano. proste bude jinak a lepe. jen musite pockat p. ludvik, protoze ted mam rozjeto cca. 12 jinych kseftu a musim se na ne soustredit.. nejdriv musim dokoncit svuj projekt: pujcovnu ponorek, pak kino a obuv.. ALE hned po te se vrhnu na EXCALIBR (je na 4-tem miste) a jak jsem psal bude to BOMBA! jdete do toho se mnou? nake penize do zakladu mam. Dr.Sova, Bohnice.

Anonymní řekl(a)...

dejte k nam! jehovistum! jsme spasa vsech bloudicich dusi a pomuzeme vam se vsim! svet venku je osklivy a hruby - butme lidske bytosti a chovejme se tak! i zde vase duse p. Ludvik primo sviti. tesime se na brzkou shledanou. duchovni 8-ho levlu.

Anonymní řekl(a)...

......prasata zlodejsky zasrany!!!!!!! Oh, pardon, tohle neni blog politicke strany? omlouvam se i kdyz to stejne neni na miste. (nemam totiz rad vychcane LHARE)

Anonymní řekl(a)...

vynatek odpovedi od p. ludvika: "Zatím je to ještě otevřené. Koncepci Excaliburu mám do značné míry vymyšlenou" PRESNE TAK!!!! je to vsechno jen VYMYSLENE!!!! lol

-ml- řekl(a)...

K obchodu: Tak nakonec skončila moje nabídka jako druhá (z osmi), obchod tak těsně nevyšel.

K Excaliburu: Zatím je stále "zaparkovaný", ale každý den mu nějaký čas věnuji.

Dnes jsem si prolistovával herní speciál Levelu. Původně jsem ho chtěl koupit k prostudování, ale nakonec jsem ho nechal na stánku, neboť je to obdoba "Počítač pro každého". Je to něco zcela jiného, než Excalibur, tedy nemá smysl se tím dále zabývat.

Anonymní řekl(a)...

Možná se někteří z vás obáváte, že zhruba takový bude Excalibur. Mohu vás uklidnit, Excalibur takový nebude.

No to víme :-D