čtvrtek 4. června 2009

Vítězství! A dva světy.

Anketa nakonec skončila těsným vítězstvím "papíráků": nekupuje 64 (48%), kupuje 68 (51%). Všem účastníkům ankety děkuji za účast v hlasování. Výsledky vyznívají pro papírový Excalibur lépe, než jsem předpokládal. Samozřejmě "papíráci" nemusí nutně koupit každý Excalibur, ale budu se snažit, aby k tomu měli maximální důvod - aby jim Excalibur přinesl něco, co na internetu nenajdou nebo najdou po dlouhém hledání. A čas jsou peníze.

O víkendu plánuji dokončit plán "projektu Excalibur" a tedy nejpozději v pondělí ho zde naleznete. V této chvíli zatím takové "preview" pro nedočkavé:

Papírový Excalibur bude koncentrátem herních informací. Každá strana by měla být maximálně zajímavá. Excalibur bude primárně určen hráčům i nehráčům, kteří kupují papírové časopisy - a tomu bude samozřejmě odpovídat i jeho zpracování a obsah. A k tomu bude Excalibur na internetu, kde bude nadstavba papírového Excaliburu - zde bude to, co v papírovém časopise být nemůže (videa, další fotky, odkazy, komentáře atp.).

Na internetovém Excaliburu kromě nadstavby Excaliburu bude mj. také zpravodajská část. Obsah a struktura bude od papírového Excaliburu zcela odlišná - bude zaměřena více na konkrétní hry a bude sázet na aktuálnost - kdežto papírový Excalibur bude "nadčasový" a více tématický. Dva rozdílné světy, dvě rozdílné koncepce.

Tak co tomu říkáte?

10 komentářů:

Kokokokot řekl(a)...

Hlasoval jsem, že nekupuji, přesto si minimálně první číslo koupím a v případě, že mě zaujme, hodlám kupovat dál. Bohužel jsem se u vás už jednou spálil a předplatil si Excalibur v době, kdy jste nasliboval milion stránek narvaných vesmírnou moudrostí a maximálně nejvícmoc nejlepších recenzí na nejvíc nejlepší hry. To, že se časopisy, co mi pak chodily do schránky, nehodily ani na utření zadku, ví každý, kdo byl natolik vymaštěný, že si je kupoval taky.

-ml- řekl(a)...

Kokokokot: Chápu a rozumím. Kdysi dávno se Excalibur snažil "přizpůsobit" ostatním herním časopisům a špatně to dopadlo. Nyní půjde Excalibur opět se svým zoceleným kovem na trh v naprosto unikátní podobě. A i když to tak vypadá, nebude to úplný experiment, Excalibur se vydá osvědčenou cestou úspěšných, ale NEHERNÍCH časopisů!!! Excalibur tak bude prvním herním časopisem na světě, který podstoupí tuto "zkoušku ohněm". Zatímco ostatní herní časopisy dožívají svoje papírové životy v klasických podobách, Excalibur přichází v novém hávu. A tak doufám, že se Excalibur vyvede a že se bude líbit. A nebo taky ne a internet bude zavalen fotkama pozvracených monitorů...

Anonymní řekl(a)...

Moc bych Vám, Martine, přál aby záměr znovuzrození Excaliburu vyšel. už proto, že v minulosti jsem byl jeho fanda a docela jsem prožíval útrapy i konec. Nemyslím si ale, že tyto "všeobecné" řeči naleznou velkou odezvu. A primárně si neumím představit Vaše plány vytištěné. Tedy časopis. Záštita zřejmě chybí, "universálnost" asi nebude to pravé, do toho šli i pohrobci, než skončili existenci herních časopisů. Jako mustr bych vzal Doupě. A myslím, že bylo nejlepší, přesto nepřežilo. Excalibur ale byl, je a zůstane fenomén naší herní scény. A za to Vám patří dík. Stejně držím palce, výtisk si koupím a věřím, že to udělá celá generace jak Amigistů, tak i garda 286 a výše :) Základ budete mít-zbytek je ve hvězdách a rukou -ml- ... Zdraví Dr.Watson

Anonymní řekl(a)...

paci sa mi to, ale nic nove na svete toto sme uz vedeli ..

Gee řekl(a)...

A ja myslel, ze behate po E3 a shanite slibeme zahranicni autory:o(

Anonymní řekl(a)...

Říkám na to jeno to, že jsme se opět nic konkrétního nedozvěděli.

-ml- řekl(a)...

Vy jste ale zvědaví! Vůbec nejdůležitější je určit cíl. V článku byl zřetelně definován a jako zásadní novinka je tam zpravodajská část internetového Excaliburu. Právě dokončuji základy plánu "projekt Excalibur" a tak se tedy ptám, co konkrétního vás zajímá.

Anonymní řekl(a)...

Jak by měl podle vás Excalibur vypadat? Co tomu říkáte? Jaká je vaše představa?

Ale když se někdo zeptá, jaká je VAŠE představa a co může jako zákazník očekávat, tak je zvědavý.

Anonymní řekl(a)...

ta anketa jako fajn, jen bylo treba se zeptat, jestli si level-score kupuji ty lidi kvuli hre nebo casopisu. Ja cetl casopisy od cca tretiho cisla Fifa, tesil se na nova csila ex,score,levelu jako na vanoce, ale ted me tady poslednich 6 cisel levelu lezi zatavenych v igelitu a ja je ani nerozdelal... A co se tyce recenzi na webu - souhlasim, ze je ctu velice zridka, obcas spise tak posledni odstavec... Precetl jsem si vse o cem se tady pise.. Ono by nebylo na skodu sem rovnou dat nejakej dotaznik, co by tam lidi chteli cist.. nametu od lidi uz tady par mate.. zapracujte na tom.

-ml- řekl(a)...

Díky za různé nápady. Co se týká prací na Excaliburu, pokračují teď pomalu, pracuji na neočekávaném projektu, který nesnese odkladu, termín startu Excaliburu však bude dodržen

Excalibur internetový nebude oproti tomu papírovému v takovém předstihu, neboť efektivnější bude intenzivní kampaň.