neděle 26. dubna 2009

Pro zájemce o značku Excalibur

Aukce se blíží do své druhé poloviny a případní kupci mají ještě šanci si přihodit a získat tak Excalibur za dobrou cenu. Jakmile aukce skončí, pak už další šance nebude. Excalibur opět začne vycházet a cena jeho ochranné známky se bude postupně zvyšovat. A hlavně: nebude už na prodej.

Toto píši hlavně pro případné zájemce o koupi ochranné známky Excalibur: Nebude již další možnost koupit známku Excalibur. Teď je za příznivou vyvolávací cenu 1,000.000 Kč + DPH. Cena je daná tím, že Excalibur má stále velké možnosti a má také svoji hodnotu díky několika milionům čtenářů, kteří si Excalibur za dobu jeho dosavadní existence koupili nebo ho četli. Excalibur také představuje herní legendu - je to první herní časopis v České i Slovenské republice.

Uvažujete-li o vydávání vlastního titulu a nechce-li se vám platit za značku Excalibur (plánujete tedy jiný název), je to samozřejmě možné. Přijdete tím ale o výhodu rychlého rozjezdu, zvýší se vám počáteční náklady a také musíte počítat s tím, že váš titul bude mít o konkurenta více - bude jím Excalibur.

17 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

konečne táto fraška skončí, nikto vám dnes za prachom zapadlú značku toľko peňazí platiť nebude. Ked aj napriek tomu, že sa nepredá, chcete zarobiť na vydávaní následne viac ako na predaji, nechápem zmysel tej aukcie..skôr mi to pripadá ako vaša snaha zviditeľniť sa za každú cenu.

Luke řekl(a)...

Vzdyt je to humor od zacatku. :)

-ml- řekl(a)...

Anonymni: Prectete si dalsi clanky zde na blogu, najdete tam odpoved na svoji otazku.

Eagwynn řekl(a)...

Me todle hlava nebere .
Uprime myslite si vazne ze mate sanci rozject casopis do neceleho roka a udelat ho prodejnym ?
momentalne na ceskem internetu vznika pokud dobre vim jeden portal o hrach ktery vypadal velice nadejne a nedela se okolo nej takove halo jako zde .

prijde me to jako volani do tmy zoufaleho cloveka ktery ztratil svou milovanou pritelkyni.

vazne se chci zeptat.
co budete delat za rok a pul kdy nebude vydane ani jedno cislo a lide se vam budou smat jeste vic ?... nechte toho vcas pripominate me jednani nasich statnich oragnu.


jinac pokud vse myslite vazne a nejste dusevne nemocny preji vam hodne uspechu budete je zrejme potrebovat ....

-ml- řekl(a)...

Eegwynn: Rozjet všechny 4 formy Excaliburu bude samozřejmě časově náročné, také proto jsem to vzhledem ke své zaneprázdněnosti odkládal na dobu, kdy to budu mít s volným časem trochu lepší. A proto také ještě dávám případným zájemcům o ochrannou známku ji možnost koupit. Stihnout do termínu vydat Excalibur se dá - nejde ale jen o čas, ale hlavně o kvalitu! Excalibur bude zcela nová forma herního časopisu a o to je to všechno náročnější.

Že by nevycházely tištěné Excalibury v termínech, které budou již brzy určené, se nemůže a ani nesmí stát, neboť by to vedlo k obrovským škodám (bude nasmlouvána tiskárna, inzerce a směrována budoucí reklama na Excalibur atd.).

Chápu, že nevěříte v možnost vydávání úspěšného herního časopisu. Vždyť žádný takový herní časopis tady není široko daleko. Excalibur však bude jiný, bude to něco úplně nového, vlastně nová kategorie v oblasti herních časopisů. Možnost jeho úspěchu vidím proto jako velice, velice pravděpodobnou.

Anonymní řekl(a)...

Docela jste mne zasmál, NĚKOLIK MILIONŮ ČTENÁŘŮ???? Žijete v ČR? Když to dost přeženu, tak maximálně milion, ale několik? Zamyslete se nad tím, než něco napíšete pane Ludvíku! Nebo Vaše trvzení dokažte PROSÍM!

-ml- řekl(a)...

Anonymní: Vysvětlení k několika milionům čtenářů - mohou to být dva miliony a více. Vycházím z Media Projektu, který uvádí čtenost jednoho čísla Levelu nebo Score něco nad 100.000 čtenářů (při prodaném nákladu 24.000 výtisků). K tomuto počtu by se dali přiřadit navíc ještě ti, kteří znají Excalibur pouze z doslechu. Excaliburu vyšlo v průběhu několika let 80 čísel a prodával se v ČR i v SR (celkem cca 15 mil. obyvatel).

Nicméně i kdyby byl čtenářů Excaliburu "jen" milion, tak to znamená velký potenciál! Excalibur je "v hlavách" svých čtenářů a to je jeho OBROVSKOU výhodou při jeho návratu oproti bezejmenému časopisu.

Povědomí o Excaliburu se budovalo mnoho let a stále má obrovskou hodnotu. Excalibur - to je něco podobného, jako Tatranky, ABC nebo Míša. Taky si spíše koupíte něco, co znáte, než něco neznámého. Čtenáři (i nečtenáři) Excaliburu jsou pěkně vyhladovělí. A záleží jen na redakci Excaliburu, jak chutný a kvalitní pokrm jim připraví.

Unknown řekl(a)...

:oD moc fany :oD

Anonymní řekl(a)...

Nevím, jak ostatní, ale já se na tento blog chodím bavit, protože co článek a příspěvek od ml, to perla :-) Jenom mi není jasné, jestli tu známku chce prodat nebo nechce, jestli chce vydávat časopis nebo ne. Počet návštěv aukce a počet případných zájemců podle mě bude hodně odlišný (jestli nějaký zájemce vůbec bude) a dávat to na skoro mrtvý aukční server je také nelogické.
A co modní návrhářství, to taky nenese? :-)

-ml- řekl(a)...

Anonymní: V případě Excaliburu není návštěvnost aukčního serveru podstatná, neboť koupit značku Excalibur si nemůže dovolit každý. A kdo ty peníze má, tak ten neplýtvá svým drahým časem procházením haléřových položek v Aukru, ale aukce navštěvuje cíleně.

eagwynnn řekl(a)...

-ml-

V poradku ja si jen myslim ze to nebude takova jednoducha vec jak tu rikate pevne verim ze se vam to splni je pravda ze by to chtelo nejakou novinku ale .... nevim nevim to je jedno uvidime za rok :-) asi tu kazdy vi ze to nikdo nekoupi za tudle castku ...

Anonymní řekl(a)...

Ohledne aukniho serveru snad jen to ze obchody v takovyhle cifrach se nedelaji pres aukce ale vyjednavanim mezi lidmi co tomu rozumi.Proste pan ML si uziva znovuoziveneho zajmu o svou osobu ale tahle hvezda pohasne ve chvili kdy aukce skonci.Pak zas bude nabor redakce,priprava tisku a nasledne zahadny svobodny zednar za kterym stoji svetove spiknuti financniku spoji temne sily v boji proti vseobsaznemu,multiplatformnimu,netradicnimu .....excaliburu.pak zas bude nejaky cas ticho a opet se roztoci kola aukci a priprav.

Karbous řekl(a)...

Pane Ludviku, chtel bych rict dve veci:

Zaprve, prodejni cena ochranne znamky Excalibru je premrstena, coz vam rekne snad kazdy rozumne smyslejici clovek. Myslet si, ze si nekdo koupi casopis jenom kvuli tomu, ze se jmenuje Excalibur, je mirne receno posetile. Lide, kteri si tento casopis cetli a kupovali to delali zkratka proto, ze u nas nic jineho o hrach nevychazelo. Jenze je nutne si uvedomit, ze tihleti lide uz trosicku povyrostli a dneska jim bude neco kolem tricitky. Dnesnim mladeznikum tato znacka VUBEC nic nerika, jenze prave tito lide tvori nejvetsi potencialni kupni silu pro herni casopis. Takze se ptam, vazne si myslite, ze si dnesni tricatnici a skorotricatnici budou kvuli nostalgii kupovat casopis o pocitacovych hrach?

Zadruhe, abych nebyl jen negativni, vase nova koncepce casopisu se mi libi - zadne recenze, preview a novinky, tj. veci ktere mnohem drive najdu na desitkach webu, ale zajimave clanky od dobrych autoru. Ano, verim, ze novy Excalibur by mohl byt kvalitni casopis, bohuzel si myslim, ze to nepujde moc ruku v ruce s komercnim uspechem.

Nicmene i tak Vam preji mnoho zdaru.

eagwynn řekl(a)...

po zverejneni toho maleho clanecku sem nakolnen k zavedeni casopisu : -)

eagwynn řekl(a)...

mysleno na bonuswebu sem dneska neajkej prejetej :-)

DJ řekl(a)...

2 eagwynn: si volaky popleteny ;-)
Aby som ta opravil tak dodam ze clanok vysiel v hernej sekcii portalu tiscali.cz...

eagwynn řekl(a)...

hehe propadl bych se ... :-)

ale tak vite jak 2 dny volna s clovek udelaji veci ... ;)