čtvrtek 23. dubna 2009

Aukce probíhá a plány se spřádají

Aukce se nám zdárně vyvíjí (625 návštěvníků, zatím si nikdo z nich nepřihodil) a tak postupně s šéfredaktorem spřádáme myšlenky na nový Excalibur. Přiznám se, že jsem to neměl teď v plánu, ale nějak mi to nedá a postupně se objevují nové a nové, dosud nevídané, možnosti.

Nyní je již naprosto jasné, že bude Excalibur v určité formě i na internetu. Excalibur tam bude v takové podobě, kterou jsem před pár dny ani netušil - předpokládal jsem pouhé doplnění tištěného Excaliburu. Mám už zhruba vymyšlený zcela nový přístup k získávání inzerce a asi nejvíc pokročila také hodně zásadní věc a tou je reklama na Excalibur. Některé kostky skládačky ale ještě chybí. Avšak kostky jsou již vrženy.

V této chvíli to tedy vypadá takto:

Excalibur tištěný - jádro redakce mám předběžně domluveno, ale celá redakce samozřejmě ještě zdaleka sestavena není, čekáme na výsledek aukce. Grafická úprava je zhruba vymyšlena, struktura obsahu též. Zbývá doladit už jen asi 100000 detailů, ze kterých se časopis skládá. Práce minimálně na několik měsíců.

Excalibur internetový informační - nyní ve fázi zásadních objevů nových možností. Naprosto zásadních. Není jasné softwarové řešení, záleží také na doladění zadání. Měl by ovšem začít fungovat ze všech Excaliburů jako první, podstatně dříve, než Excalibur tištěný.

Excalibur internetový reklamní - novinka, pravděpodobně jednoduché provedení, zde bude podstatně více časově náročnější obsah, než forma. Obsah však bude něco naprosto nečekaného, každý den nový nápad a to nic není proti tomu, až se to celé rozjede!

Excalibur internetový inzertní - novinka, celkem jednoduché provedení, ovšem naprosto nové pojetí! Extrémně důležité pro získání placené inzerce, otázka několika měsíců.

Abych to celé shrnul: Je to zvláštní, ale OPRAVDU SE NA NOVÝ EXCALIBUR ZAČÍNÁM TĚŠIT!

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

p. Ludvík by měl vyhledat odbornou lékařskou pomoc :)

-ml- řekl(a)...

Anonymní: Ano, popraviště zcestných komentářů též bude součástí Excalibur webu.

Anonymní řekl(a)...

Taky nevěřím, že se značka Excalibur prodá za milión. Odmazat jednu nulu a možná, hodně možná by se to prodalo. Třeba to -ml- ví a chce si Ex nechat...

-ml- řekl(a)...

Anonymní: Ano, cenu jsem dal milion + DPH proto, že obojí pak pro mne bude výhra: prodej i neprodej. Pokud značku prodám, tak získám milion pro okamžité investice v jiných projektech. Pokud Excalibur neprodám, tak je to také výhra, neboť obnovím vydávání a jednak vydělám více (samozřejmě za delší časový horizont) a jednak tím budu moci dokázat, že Excalibur je velice životaschopný projekt.

Z pohledu čtenářů, kterým nevyhovuje Score nebo Level, by podle mého názoru bylo lepší, kdyby ochrannou známku nyní nikdo nekoupil. Bylo by tím zaručeno, že vydávání Excaliburu se v krátké době na 100% obnoví a také že zde bude veliká šance na opravdu kvalitní herní časopis. A to za zlomkovou cenu, než je nyní stojí Score nebo Level (o jejichž kvalitách se zde nezmiňuji).

Takže hráči by na neprodeji podle mne vydělali. Z tohoto důvodu nyní preferuji spíše neprodej, naprosto přesně jste to tedy odhadl.

Také nerozumím některým čtenářům nejen tohoto blogu, kteří jako by Excalibur chtěli zašlapat v zárodku a dokonce jako by ani nebyli ani trochu zvědavi na to, jak bude vypadat. Na trhu by měla být konkurence, tím se zvyšuje kvalita a snižuje cena produktu. Pokud jim Excalibur nebude vyhovovat, tak si ho jednoduše nebudou kupovat a naopak, pokud jim vyhovovat bude, tak si ho kupovat budou a ušetří ročně minimálně 1.800 Kč. A to je přeci hodně velký důvod obnovu Excaliburu podporovat nebo alespoň Excaliburu neškodit!

Starej Mraf řekl(a)...

Díky za odpověď. I já budu rád, když bude Excalibur vycházet. Pravda jsem pamětník starých Excaliburů a dnešní časopisy jsou sice možná profesionální, ale chybí jim šťáva a vtip, kterého bylo v Excaliburu vždy dost. A když už si nějaký ten Level nebo Score koupím, tak je to právě kvůli bundlované gamese. (Všimněte si, že neříkám gejma ale gamesa, protože jsem ze staré školy.) Nesmí se ale opakovat hlavní chyba, kterou Excalibur kdysi měl a tou byla pravidelnost vycházení. A co jsem tady četl, tak spousta lidí odsuzuje nostalgii, jo jasně stavět se na ní nedá, ale když bude v časopisu chybět, bude určitě velké mínus.
Starej_Mraf

Anonymní řekl(a)...

Nechci nic namítat, ale vaše s prominutím kecy Ludvíku jsou fakt jak z nějakého PR článku, ale skutek Vám někam utekl! To, že Excalibur bude, nebo nebude se tu dohadujeme necelej rok a kam jste to dotáhl? K prodání obchodní známky, nebo jen k PR kecům? Vaše minulé výpočty jsou dost nadsazené LEVEL a SCORE si skoro nikdo nekupuje a věřte tomu nebo NE, ale Excalibur si koupí ještě MÉNĚ LIDÍ! Důvod? Pro dnešní lidi neznámá značka a pro starší publikum zbytečnost! - v době internetu, kde máte videorecenze, recenze pár dní po vydaní! Pokud si mám něco někde číst, tak to si raději předčtu dobrou knihu a NE KECY O HRÁCH!
Zamyslete se nad svými znalostmi a Excalibur nechte tak jak je! PS: 17. května to bude rok co jste začal psát tenhle blog a kde jsme skončili? NIKDE!! JEN NEUSTÁLE TVRDÍTE JAK TO ČI ONO JE PRO VÁS VÝHRA, ALE VE SKUTEČNOSTI SE JEN ZDRÁHÁTE A SLIB STEJNĚ NESPLNÍTE! VYKAŠLETE SE NA PAPÍROVÝ EXCALIBUR A UDĚLEJTE POŘÁDNÝ WEB! TO VÁM RADÍM, ALE JAK VIDÍM TEN WEB TU MOHL BÝT ROK A VY JSTE DÍKY REKLAMÁM MOHL VYDĚLÁVAT!!!

-ml- řekl(a)...

Anonymní: Děkuji za komentář. S Vaším názorem ohledně aktuálnosti souhlasím, proto také Excalibur nebude mít za cíl konkurovat internetu v aktuálnosti. Excalibur by měl být spíše tou dobrou "knihou", ovšem specializovanou na svět počítačových her. Příprava kvalitního produktu není snadná a vyžádá si určitý čas. Věřte mi, jsem stejně netrpělivý, jako Vy.

Dejte Excaliburu šanci, třeba Vás Exalibur překvapí.

Anonymní řekl(a)...

Pane Ludvíku, děkuji za odpověď, ale nechápu, proč jste WEB nerozjel (není to kvůli tomu, že by na něj nikdo nechodil? Nebo jen trváte na papírové podobě, která je podle mě daleko nákladově dražší? Nebo extra články nejsou tak extra?) Vždyť když WEB solidně rozjedete máte větší šanci uspět s papírovou podobou! Web by poukázal na vývoj pro časopis a po cca roce, či dříve by se vzájemně doplňovali! A pro předplatitele bych udělal něco navíc! Netvrďte mi, že zprovoznit Web je tak těžké, stačí najmout dobrou společnost ohledně designu stránky a její funkčnosti a redaktory, které jste před dlouhou dobou sliboval - mohl využít na redakci WEBU. Zřejmě se bojíte, že vaše záměry nejsou správné, nebo proč to tak je? Opravdu mi v poslední době vadí, jak jen píšete o tom či onom, ale vlastně jsou to jen REKLAMNÍ KECY. Vás peníze nezajímají? Zisk Vám nic neříká?

-ml- řekl(a)...

Anonymni: Prectete si predchozi clanky a komentare, jsou tam odpovedi na Vase otazky.

Michael Davidík řekl(a)...

Ja bych jen odpovedel poslednimu anonimu.
Ono se rekne zalozit se web. Jenze nikdo asi nevi kolik takovej web stoji. Jako dlouholety provozovatel muzu rict ze to nejsou desetitisice ale sta tisice + naklady na provoz. Nikdo dnes uz nebude psat zdarma nebo za originalni hry to uz skoro nikomu nic nerekne. Vsichni chteji tvrdou ceskou menu. ( Nebo natvrdlou ceskou menu?....)