čtvrtek 18. září 2008

Excalibur k prodeji?

Asi vás zajímá, jak dopadlo to focení pro internetový obchod. Modelky byly ok, prádlo bylo ok, ale ty fotky... Jsou takové, že je nemohu použít... Focení tedy budu muset v budoucnu zopakovat, ale s jiným fotografem. Je to škoda, protože výběru fotografa jsem věnoval spoustu času a také samotné focení (modelky, vizážistka, kadeřnice, pronájem studia atd. nebyly zadarmo). Znamená to také velké zpoždění, protože v těchto dnech jsem plánoval zprovoznění www stránek.

Jedno je jisté: dokud nebude internetový obchod funkční a stabilizovaný, nebudu se pouštět do papírového Excaliburu. Excalibur tedy zatím o pár měsíců odkládám. Je to samozřejmě škoda, ale je určitě lepší, když se start odloží, než kdyby projekt skončil kvůli tomu, že jsem mu nevěnoval potřebnou péči. Vím ale také, že by bylo nejlepší příjít na trh s Excaliburem co nejdříve. Proto se nebráním prodeji ochranné známky Excalibur, pokud by se objevil solidní subjekt, který by chtěl Excalibur vydávat. Takto jsem kdysi prodal Level, který dnes vydává Burda com. a bylo to určitě lepší, než kdyby projekt Level dodnes ležel v šuplíku. Takže jsem velice zvědavý, jak na tom Excalibur bude za rok. Jestli ho bude vydávat třeba RF-HOBBY nebo jestli budu vydavatelem já. V každém případě ho nechci nechat ležet v šuplíku. Jaký je váš názor?

37 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jestli jsem doteď věřil, že by Excalibur mohl zase vycházet, tak tímhle příspěvkem to končí. To bylo plánů, nadšení, keců - a teď najednou "klidně prodám"? Z toho mi vychází jedno: tenhle ubohý blog o ničem byl od začátku jen pokus o upozornění na mrtvou značku Excalibur a přilákání nějakého kupce.

Jaromír Möwald řekl(a)...

super, a ted tu o tech dracich a letajicich konich

Anonymní řekl(a)...

Foceni nezajima, Martine, promin.

SKACE řekl(a)...

Čekal jsem to... tipuju rok a když ne, tak vůbec...

Gadyn řekl(a)...

Škoda docela jsem tomu věřil. Těď, ale myslím, že to s největší pravděpodobností nikdy vycházet nebude.

TumaPetr řekl(a)...

Pan ML slaví sakra dlouhej Apríl co...

Anonymní řekl(a)...

Vážený pane Ludvík!
Nevím co si o nás myslíte, ale rozhodně nejsme kreténi a víme, že žijeme v obchodním světě.. Excalibur byla legenda a legendou bohužel pouze zůstane.. Nevím proč jste vůbec zakládal tento blog a navnadil tím stovky nadšenců, ale to jsem od Vás, po těch letech co jsme v okrajovém kontaktu, opravdu nečekal.. No nic vrátím se s klidným svědomím k Levelu a nostalgicky zalistuji v Ex č.22, což byl Váš vrchol..
J

Anonymní řekl(a)...

šel bych do toho, nabízím tak půl mega, bude ti to stačit na solidní foŤák na ty tvoje kurtyzány a pořádného fotografa...

Hex řekl(a)...

A já vám tak věřil. Ne , kecám:)

Anonymní řekl(a)...

SAmozrejme dopadlo to podla ocakavania.

Excalibur nebude...pan ludvik si radsej poriadne pofoti kurvy;)

A tak velmi sa dusoval ako ho ma "zo srdca rad a zalezi mu na nom!

keci keci....

Anonymní řekl(a)...

neco takoveho jsem cekal.Pane Ludviku.To vas to nadseni rychle preslo

Anonymní řekl(a)...

Taky bych osobně radšil fotil pěkné holky, než se snažil prorazit v byznysu, který má tak široká ramena, že už mezi sebe jen tak někoho nepustí. Jinak tleskám Martinu Ludvíkovi za fór roku, umocněný prvotřídním build-upem a drsným, ale logickým smečem nakonec. Ponaučení z toho plynoucí: naučte se vyhazovat staré a nepotřebné věci = kašlete na nostalgii.

Anonymní řekl(a)...

To si takhle jednoho dne známý mluvka ML řekl, že už mu povážlivě docházejí peníze, žádný z jeho "geniálních" nápad; nefunguje a tak by to zase chtělo nějaký nápad - nápad jak z lidí udělat -opět - pitomce a stáhnout je o nějakou korunu :-).
I dlouho spekuloval a nakonec na to přišel ... Máme přece v šuplíku jakési staré jméno "Exacalibur" .. snad se najde dost nostalgiků, kteří na něj v dobrém vzpomenou ... jen na to musíme pěkně opatrně - přece nedáme jen inzerát "Prodám kdysi slavnou značku herního časopisu Excalibur" .... to by se nám každý vysmál - a krom těch pár nadšenců, co pamatují staré časy by za tuto značku stejně nikdo nic nedal ...
Co s tím ale --- máme nápad hodný ML :-)
Vytvoříme veeeeelkou bublinu kolem znovuoživení Excaliburu a jeho možného vydávání v dnešní době - vždy se najde dost pitomů, kteří nám uvěří, naším lžím a prázdným slibům .... tak jako již mockrát předtím.
A proč to všechno ? Až bude bublina pořádně velká a o Excaliburu se opět začne maličko mluvit (nevadí, že hlavně posměšně, protože většina zainteresovaných ML již dávno zná a odepsala ho) - zkusíme Exacalibur prodat - třeba se nějaký nadšenec najde :-)

Kdepak, kdepak zkrachovalec ML nikdy nepřekvapí :-)))

Anonymní řekl(a)...

Nektere komentare tady jsou tak hnusny, ze bych se fakt nedivil, kdyby se na Exac ML skutecne vybodl. Takove ctenare si Ex nezaslouzi (cest vyjimkam).

Anonymní řekl(a)...

Ale co, vždyt se nic neděje..Ruku na srdce - kdo by si kromě nás, co Excal zažili, časopis kupoval? V dnešní době je papírovému formátu odzvoněno viz. NextLevel, OXM, OPM, Doupě, Gamestar, Score už dodělává, atd... Nedivím se Martinovi, že z prvotního nadšení zůstaly jen "co kdyby" a "co potom". Nikdy se mu nedal zapřít obchodní duch, ale co máme společného my a jeho sny? Jen minulost a tím byl Excalibur. Situace na herní scéně je podobná např. kdysi Amiga Vs. Pc - dnes Xbox360 Vs. PS3, ale co nás všechny spojuje je hraní her a tak to má být. Excalibur mi dal veliký základ k hraní, k mému současnému zaměstnání i k retrogamingu. Kdyby se přece jenom stal zázrak a časopis vycházel, tak jsem první kdo si ho předplatí a to nikdo a nic nezmění.. :-)

Anonymní řekl(a)...

2 anonym: Score vubec nedodelava.. nevim co to meles za ho-wna! .. a jinak p. Ludvik.. takova prdel z lidi.. to se jen tak nevidi.. byl bych aspon rad, kdyby se vam zn. Excalibur aspon podarilo prodat, a to nekomu, kdo by mel opravdu zajem ho reinkarnovat a ne jen jako vy tady rejzovat prachy na lzich! v kouktu duse jsem opravdu doufal, ale ted vam neverim ani ten nos mezi ocima!

Anonymní řekl(a)...

vtip roka

Anonymní řekl(a)...

boze ty si chuj:-)))Za teba sa hanbim,toto by som nenapisal nikdy byt tebou:-))

Anonymní řekl(a)...

Ako verny citatel SCORE sa musim SCORE zastat, zazil som aj Excalibur, ale nechajme legendu legendou.

A SCORE ze dodelava? To ti povedal kto? Si na siel rano v polievke alebo odkial to ty mas?

Score ma teraz take casy ako nikdy v zivote, uz maju vytvoreny fajny image aj v zahranici, vid. rozne exluzivne prezentacie a recenzie...

Score je best.

MKHitman

Anonymní řekl(a)...

Zaslechl jsem, ze Burda koupi Excalibur, aby odrovnala Score a pak zustane burdackej Level a Excalibur. Excalibur nema byt pro parany a bude mit svoji placenou sekci na burdackem netu a budou se vzajemne marketingove podporovat. Mozna je to blbost, ale Score ma pry problemy a na Excalibur nema penize.

Anonymní řekl(a)...

... Chjo, ty penize ...

Oliveti

Anonymní řekl(a)...

MKHitman:

Ty seš producent Score nebo co?

Ost:
Score - recenze přeložený ze zahraničních magů, DVD příloha napixu, rádobyvtipní redaktoří.. Souhlasím s Levelem, ten si drží pořád svoji úroveň, už léta.. A o co tady kurva vůbec jde? Každý ať si kupuje co mu vyhovuje.. Jsou to jeho prachy.. Já třeba čekám na Excalibur!

Anonymní řekl(a)...

Score mě delší dobu už pěkně se*e, co převzal šéfredaktorské otěže Bludr. Přivedl tam spousta neznámých mladíčků a myslí si, že to půjde samo, ale ono jaksi ne a ne se úspěch dostavit. Nemluvě o klesající kvalitě plných her na DVD, což je pro některé fandy jediný důvod k zakoupení časopisu. No, detailně do toho nevidím, ale se Score to z pohledu zvenčí nevypadá vůbec dobře. Občas se mi dostane do ruky Level a ten si pořád drží nadstandartní kvalitu, člověk tam najde i plno zajímavých informací, co se nikde na netu nedozví, nebo co by musel složitě hledat. V tom je jeho síla.

Anonymní řekl(a)...

Martin, tak toto je naozaj veľmi trápne a smutné zakončenie.
Neuveriteľné. Radšej si mohol napísať pravdu a nie tento extrémne trápny článok o "modelkách v spodnom prádle a zlých fotografiách". Panebože.

-ml- řekl(a)...

Jak vidim, tak to budu muset trochu upresnit. Myslenka obnovit Excalibur stale trva. Ale Excalibur u mne nema prioritu 1. Mam rozdelane jeste jine projekty, ktere mne zivi a nektere z nich zatim nemohu nechat na holickach. Excalibur si zpocatku vyzada spoustu casu a penez (znovuvybudovani vydavatelstvi na zelene louce). Proto zatim Excalibur odkladam o par mesicu a pak se uvidi. Ten odklad je stejne virtualni, protoze termin obnoveni Excaliburu zatim stanoven nebyl. Excalibur nevychazi jiz spoustu let, tak to tech par mesicu preci prezijete, ne? Ale tesi mne Vas zajem o Excalibur. Take je mozne, ze Excalibur prodam a take je mozne, ze ho naopak zacnu vydavat v jine forme, nez jsem tady zatim psal. Ale v kazdem pripade jsou vase nazory dulezite a velice vam za ne dekuji.
Jeste technicka: zjistil jsem, ze z neznameho duvodu prestala fungovat adresa s www, zkusim s tim neco udelat. ML

sir moris řekl(a)...

No já to chápu, nejsou prachy, no. A co takhle stopnout tenhle blog, nestojí provoz taky nějaký peníze? No a zase se něco ušetří :) Stejně to spěje do stádia, kdy nám ML bude psát: " Tak jsem si dneska ráno chtěl koupit k snídani makový rohlíky a oni je už v deset neměli. Tak jsem si musel koupit slaný. Zajímala by mě vaše reakce, pište příspěvky." A až budou peníze a myšlenka na vydávání časopisu ucelená, tak by se zase blog spustil, no a zase by jsme na měsíc užili legrace, co :)I když, byla by to asi škoda tento blog rušit, ono to tu skutečně o časopisu trochu je, sice o Score, ale taky dobrý :)Ohledně prodeje značky. Proč ne, takový značkový tričko Excalibur by nemuselo být špatný, teda jestli si to ML nešetří na to spodní přádlo. Ale co, i trenky budou gut :) Tak příště u těch rohlíků :D Páček

Anonymní řekl(a)...

Někdo holt začal dělat do porna, jiný do módy.

http://moda.dama.cz/clanek.php?d=6215 :)

Anonymní řekl(a)...

delas si z nas picu jako vzdycky.. ludvicek

Anonymní řekl(a)...

Ludvíku, koukej mi dohodit nějaký modelky z ateliéru, nebo nebudu psát do Excaliburu. :P

Andrej

Anonymní řekl(a)...

Tak tohle přetrumflo i zářijový prázdninový Excalibur :-)

Co teď bude dělat redakce, určitě už mají nachystáno spoustu článků :-)))

-ml- řekl(a)...

Nikomu jsem zatim nic zavazneho nesliboval, ani pripadne redakci ne. Excalibur je zatim ve stavu uvah a zjistovani moznosti a tomto stavu se zatim konzervuje. Od pripadneho startovniho vystrelu by mohl vyjit za cca 3 - 4 mesice.

Anonymní řekl(a)...

Jestli bylo na excaliburu něco legendárního, tak to byly články L.Ladry,Kuby Červinky,J.Eislera a A.Anastasova v prvních dvaceti číslech, a to už je dobrých dvacet let!
Nechápu ten humbuk okolo možného znovuvydávání Excaliburu,vždyť na to,jak se časopis jmenuje, každý čtenář kašle,zajímá ho kvalita a obsah a obojí se dá nahradit názvem (k tomu už několik let neexistujícího časopisu)těžko.
V každém případě si ale myslím,že po tomhle všichni,kdož byli na "nový Excalibur"natěšení,pociťují silnou nedůvěru k čemukoliv, co jen vzdáleně připomíná Excalibur :-)

Anonymní řekl(a)...

Dvacet let? To je nějaký špatný počítání... Před dvaceti lety tak max vyšel Dungeon Master, ale rozhodně ne Excalibur :)

Anonymní řekl(a)...

Když přimhouříš oči,tak to těch dvacet dá (bez čtyř) :-) DM vyšel v roce 1987,jestli se nemýlím, a to už je víc než dvacet, to docela letí. Docela hodně. A že byl DM dřív na STčko než na Amigu,to mu nikdy nezapomenu :-)

Jinak s většinou příspěvků tady souhlasím. Bohužel :-(

Unknown řekl(a)...

,,Asi vás zajímá, jak dopadlo to focení pro internetový obchod,,
no jeeeje sem celej zhavej. Radsi nepiste pane nic, nez tyhle blbosti. Aspon to bude vypovidat o aktualnim stavu.

Anonymní řekl(a)...

když už jste sehnal podporu v potencionálních čtenářích tak zkuste
nakladatelství

Extra Publishing, s.r.o.

nikdo jiný to nedokáže.Jako časopis o herní kultuře by to mohlo být zajímavé.

Anonymní řekl(a)...

Tak co je?????