úterý 3. června 2008

Opravdu hodně nezajímavé!

Teď probíhají přípravné práce na Excaliburu. Není to moc zajímavé téma, tak to snad ani nečtěte.

Právě jsem se vrátil z jednání o distribuci Excaliburu společností PNS. O Excalibur PNS "bojuje" se společností Mediaprint, obě společnosti chtějí exkluzivitu v distribuci po vzoru současného distribučního modelu iPhone. PNS dokáže zajistit "plné pokrytí" v rámci ČR a má skvěle fungující informační systém o jednotlivých prodejních místech. Počáteční náklad jsme vzhledem k zaměření Excaliburu a jeho nízké ceně předběžně stanovili v rozsahu 40 000 - 60 000 výtisků s tím, že po několika prvních číslech vyhodnotíme prodej a pokud se Excalibur dostane do top 50, tak PNS nabídne Excalibur do Tesca k rohlíkum atp. Vyšší náklad je výhodnější pro získání většího počtu prodejních míst a lepších pozic na pultech. Časopisů totiž vychází zhruba 2 000, ale do trafiky se jich obvykle vejde jen cca 150. Jednání bylo skvělé a mohu už nyní říci, že Excalibur má zajištěnou kvalitní distribuci. 

Ještě mne čeká jednání v Mediaprintu, tak uvidíme, co nabídne. Mediaprint distribuuje Score a Level a má tedy s herními časopisy spíše negativní zkušenosti. Ale Excalibur bude jiný, na něj se zkušenosti s prodejem S / L nedají použít. Distribuci pro Slovensko budu řešit zvlášť, ale jsem již předběžně domluven.

Z jednání s PNS se potvrzuje, že Excalibur musí být otevřený co nejširširšímu počtu čtenářů. A pokud lidi zaujme, pak se z něj může stát "časopis hromadného ničení". Pokud nezaujme, klesne na úroveň odborného tisku pro pár tisíc čtenářů. Kromě obsahu je důležité, aby se v době vydání prvního Excaliburu o něm dozvědělo co nejvíce budoucích čtenářů. Pokud máte nápad na reklamu zdarma, rád ho uvítám.

No a to je konec nezajímavého článku.

10 komentářů:

Jaromír Möwald řekl(a)...

naopak bych rekl, ze to bylo to nejzajimavejsi, co se tu za poslednich par dni objevilo

Fern řekl(a)...

Zdravím, jak jste se již jistě dočetl z Kotlera, kterého se tady snažíte aplikovat. NIC NENÍ ZADARMO!

Pokud mohu poradit, tak pište o něčem zajímavém o něčem konkrétním a o něčem co zajímá budoucí potenciální zákazníky. Pište třeba zde na blogu, třeba se Vám podaří vymyslet téma, které bude natolik zajímavé aby se rozletělo do všech koutů internetu. Tím se Vám zvýší návštěvnost a zde na blogu si udělejte reklamu "sám na sebe" tak se o tom může dovědět mnoho objektů.

Určitě bych se pokusil o SEO optimalizaci (ne technickou, ale textovou) a zaregirtoval blog, popřípadě jinou doménu na všech volně dostupných vyhledávačích..

Připravte jednoduchou soutěž založenou na získání nového zákazníka "od přítele" a když se to podaří, může se rozběhnout řetězová reakce...

Pokud mohu jít ještě hlouběji, uspořádejte tiskovku bude vás to stát "pouze" raut a můžete tak prosáknout do mnoha médií. Zdarma také můžete spamovat blogy a diskuse :-).

Možností je mnoho jak zaujmout, ale jak jsem psal na začátku, nic není zadarmo. Bude Vás to stát peníze, nebo čas....

PS: Jinak se přikláním k jaxx, je to zatím nejkonstruktivnější článek, který jste zde nabídl.

Anonymní řekl(a)...

Co takhle propagace na Festivalu Fantazie? Je tam i linie GameFest.

misticjoe řekl(a)...

Zdravíčko,
Martine, ty zase zkoušíš PNS? :-) pamatuju na ty skládání remitend a jejich odnášení do tajného sklepního doupěte... To chce nějakou mafii, která bude obcházet stánky a kontrolovat, zda je Excaliburu věnována alespoň 1/2 výlohy :-)

-ml- řekl(a)...

misticjoe: PNS nebo Mediaprint - zadny velky rozdil dnes neni. Mafie je domluvena, ctenari budou navadeni primo na konkretni Excalibur stanek, remitenda by tak mela byt minimalni.

Anonymní řekl(a)...

-ml- podla mna by bolo dobre, aby si napisal nejaky clanok a dohodol sa z najvacsimi hernimi servermi, aby v den vydania excalibru dali ten tvoj clanok na svoju stranku ako novinku ze vychadza novy casopis. Podla mna by to neodmietli ale naopak radi by pomohli novemu hernemu casopisu, ctenari by si ho urcite isli hned kupit.Napr. dost velky server je napr. www.slovenciny.com a dalsie velke servery mas spomenute na tejto stranke. Okrem levelu a score ti by to urcite neprijali :-). Asi tak by som ti s tym poradil ako treba zohnat dobru a lacnu reklamu.

Anonymní řekl(a)...

Konečne som dočítal celý blog. Ja osobne mám na Excalibur veľmi dobré spomienky, mám dokonca reedíciu klasických čísiel, dokonca podpísanú vydavateľom (ďakujem Martin za ochotu :-)) a tento blog som našiel úplnou náhodou.
Bol by som veľmi rád, ak by časopis naozaj vznikol a udržal sa, no som pesimista pri súčasnej situácii na trhu a pri nedostatku nových dobrých autorov. Každopádne, nechám sa prípadne príjemne prekvapiť a ak Excalibur skutočne výjde, tak si ho okamžite kúpim. I keď o hry sa už už minimálne 7 rokov takmer vôbec nezaujímam.
Peťo aka pepst.

Anonymní řekl(a)...

ja bych zkusil různé typy autosurfů jako např. websurf.cz,hodnot.net... nebo vymenu baneru jako napr. reklama24.cz,ibanner.cz,banner.cz,bannery.cz... nebo vymenu odkazu napr. vymenik-odkazu.cz... a nebo bych investoval 300kč za reklamu u ibux.cz...

Anonymní řekl(a)...

Pane Ludvíku nemohu najít jakýkoliv kontakt přímo na Vás, stačil by mailík.

-ml- řekl(a)...

anonymni: Mail na mne najdete na www.excal.cz uplne dole.