čtvrtek 5. června 2008

Grand Theft autor

Soutěž oblíbených autorů skočila, děkuji vám za účast. Soutěžní pole ovládla trojice Andrew 56% hlasujících, ICE 51 %, Michal Rybka 41 %. Pak následovala vyrovnaná trojice pronásledovatelů: František Fuka 25 %, Jan Modrák 24 % a Dan Vávra 23 %. Zbytek autorů-odpadlíků dokončil soutěž s odstupem.

A kdo z nich se objeví v Excaliburu? Excalibur nikdy v celé své historii nepřetahoval autory od kunkurence a nebude to dělat ani tentokrát. Žádné Grand Theft autor tedy neočekávejte. Excalibur bude navíc úplně jiný, než ostatní časopisy. I styl psaní bude tedy odlišný. A tedy i redaktoři a autoři budou z jiných zdrojů, než z konkurenčních herních časopisů. Ale budu se snažit na stránky Excaliburu dostat "odchovance Excaliburu" Andrewa a ICEho - uvidíte sami, zda se to povedlo či nikoli.

Sestavování redakce pokračuje, zatím jsem předběžně domluvil účast několika kvalitních redaktorů a autorů. Je to podobné, jako sestavování fotbalového týmu. Každý hráč tam má své místo, musí si vycházet vstříc a hrát v prospěch celého týmu. Pokud se podaří redakci sestavit do konce června, Excalibur by se mohl v průběhu září / října objevit na trhu. V každém případě musí být zaručena kvalita obsahu a proto závazný termín zatím určený není. 

A i když už to vypadalo, že Excalibur je vymyšlen, stále se objevují další vylepšení, mnohdy zcela zásadní. A to je na tom to nejlepší - přijít s něčím naprosto novým. S něčím, co naprosto nikdo nečeká a co ani Vy samotní jste ještě před nedávnou dobou netušili, že je možné to použít. Ono vlastně téměř všechno na světě už je vymyšleno. Ale jde o kombinace, o správnost použití toho či onoho na tom či onom místě v té či oné souvislosti. Někdy je to tak jednoduché, že je až s podivem, že to ještě neexistuje. Jde o odstup, podívat se na to jinýma očima - a pak to celé sestavit, zjednodušit až na maximální možnou míru. A také to vzít z praktické roviny - jestli je to možné nyní zrealizovat, jestli to nebude příliš komplikované na realizaci, co to může pokazit, jestli se čtenáři raději nepodívaji zdarma na internet, jak to bude s inzercí atd. A když všechny tyto body jsou v pořádku, tak pak pár dnů dělat něco jiného. A pak se k tomu vrátit a soustředit se na svoji intuici. Jestli má člověk pocit nejistoty výsledku nebo naopak nezměrné jistoty, že je to přesně ono a že on sám by si to koupil. A pak se vrhnout plnou silou do realizace. Vlastně je to úplně jednoduché...

30 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

pretahovanim autoru je spi3 yn8me score excalibur hlavne novy autory produkoval. Jaa

Anonymní řekl(a)...

anonimove jsou znovu vytany?

Gee řekl(a)...

Pro fanousky blogu doporucuju poslechnout si posledni dva hPody s mechanikem a citou:oD

Adam Homola řekl(a)...

gee: sakryš, ono se to nějak chytlo :)

Fern řekl(a)...

mno... mam strach aby to nebyl prvni a zaroven posledni vytisk Excaliburu, když je to tak převratný, nový styl :-) . . . Omlouvám se, já si prostě vždycky musím aspoň rýpnout...

Anonymní řekl(a)...

Ne přijde mi to celý ok, asi si po letech zase koupim herní časopis,,,:-)

Anonymní řekl(a)...

Už mě docela vytáčí jak už tady měsíc píšete jak chcete bejt "odlišní". To je snad jediný co vás zajímá, aby ste se lišili...

Fern řekl(a)...

Beru zpět to co jsem psal k některému z článků o anonymech :-)) .. nevím jeslti je anonym ten samý anonym .... nicméně dávám za pravdu anonymovi co říká, že chcete být za každou cenu odlišní :-D mimochodem už pár dní se zde na blogu nic neděje, doufám, že se děje něco alespoň v oblasti nového Excaliburu.

Anonymní řekl(a)...

Jedine co ma budoucnost je INTERNET... papir mag is death

Anonymní řekl(a)...

Ferne, ty myslis zrejme me, Anonyma.

Je zajimave, ze to tu skutecne takhle najednou razantne utichlo. Pane Ludviku, nemyslim si, ze by uz v tuto chvili nebylo o cem psat. Bez utoku na Vasi osobu, zkuste napriklad nadhodit blizsi informace o nektere specialni, odlisne rubrice, a nemusi to byt zrovna uz pomalu legendarni "qwe". Urcite toho chystate hromadu. Osobne bych take uvital informaci o formatu casopisu, jestli zvolite klasicky A4, ci A5, nebo pujdete do netypickych formatu, napr. male Premiere, nebo sirokeho EDGE?

Dalsi otazka smeruje na rozpolozeni casopisu. Chapu, ze chcete casopis nechat psat tak, aby mu rozumeli i lide, kteri nejsou v hernim svete prilis zbehli, ale aby to nedopadlo treba jako s casopisem Pocitac pro kazdeho, ktery si kupuji opravdovi zacatecnici, tem pokrocilejsim nema co dat. Abyste napriklad tonem a stavbou "narocnosti" clanku neodradili spoustu ctenaru. Mezi hraci mlade generace se nenosi, kdyz nekdo necemu prilis nerozumi, i na to byste, myslim, mel pomyslet.

Zkusme to tu opet trochu rozhybat, co vy na to?

Anonymní řekl(a)...

dalsi anonim:

{}Mezi hraci mlade generace se nenosi, kdyz nekdo necemu prilis nerozumi, i na to byste, myslim, mel pomyslet.{}

Ale no tak, Excalibur tu bude prece od toho, aby konecne zacal vychazet normalni casopis pro hrace-veterany, kteri jsou hlavne lide-hraci, a ne s prominutim blbecci, kteri delaji, ze vsemu rozumeji. :D

DJDD řekl(a)...

Hmm co treba zverejnit jak bude vypadat logo Excaliburu (pokud bude nove) ? :) Nebo vyhlasit ctenarskou soutez o nejlepsi logo ;)

Anonymní řekl(a)...

Čtenářská soutěž o nejlepší logo - super nápad! Když i na Freefoto dělali takovou soutěž, tak Excalibur by měl realizovat něco podobného. ;)

Anonymní řekl(a)...

Uživatelská přítulnost bude nejspíš vyžadovat jisté kompromisy. Zkušení hráči mají zažitou hromadu termínů a zkratek, o které casual hráči za celý život nezavadí. Docela jsem zvědav, jak se s tím autoři vypořádají, aniž by text ztrácel pro obě skupiny okamžitou informační hodnotu.

PS: Soutěž o nejlepší logo není vůbec špatný nápad :-)

Anonymní řekl(a)...

Je zajimavy, jak jeden muj dotaz rozpouta zase diskuzi. Asi nejak umim foukat do ohynku tim spravnym smerem, hehe.

Kazdopadne k veci, Anonym nademnou ma pravdu v tom, ze v clancich o hrach se jejich autori casto odvolavaji ke starsim hram, nebo prirovnavaji neco k nekteremu z hracskych terminu. Jsem docela zvedavy, jak tohle budou autori Excaliburu obchazet. Kdyz napriklad ctu o "doomovce", vim presne, co ocekavat, tedy nicim neprilis komplikovanou hratelnost, spoustu nepratel, zakladni plejadu zbrani, atd. Tohle vsechno ale vypisovat v kazdem jednom clanku o "klasicky" FPS hrach by mi prislo minimalne kontraproduktivni.

Pane Ludviku, sledujete to tu jeste?

Anonym

Fern řekl(a)...

No ja myslim, ze extra bombasticky excalibur skonci stejne rychle jako zacal tento blog :-) ... Pan Ludvik to určitě sleduje, ale možná je na služební cestě ohledně časopisu excalibur někde v zahraničí. ;-)..

Ze začátku jsem docela věřil tomu, že nový časopis vznikne a že by mohl být zajímavý.. v tuto chvíli jsem však jen zvědav co z toho vyleze...

Mimochodem, sdílím také názor, že papírový časopis v tomto odvětví už není IN a mnoho nás starých hráčů přechází do online verzí na netu...

Fern řekl(a)...

jo jinak kluci(holky) anonymní zkuste se aspon nějak odlišit, třeba anonymní1..., anonymní2..., anonymní3..., anonymní4..., anonymní5..., anonymní6..., anonymní7..., anonymní8..., anonymní9..., anonymní10..., anonymní11..., anonymní12..., anonymní13..., anonymní14..., anonymní15..., anonymní16..., anonymní17..., anonymní18..., anonymní19..., anonymní20..., anonymní21..., anonymní22..., anonymní23..., anonymní24..., anonymní25..., anonymní26..., anonymní27..., anonymní28... .. . Ani vlastně nevím, jestli vás tu tolik je... :-)

Fern řekl(a)...

kecám... už se mi nechtělo to dál psát ;-)

Anonymní řekl(a)...

Anonym 624:
Tak to vypada, ze nam ten projekt noveho Excaliburu zkrachoval :-//

Anonymní řekl(a)...

Ja si to nemyslim, pokud pan Ludvik nevaril z vody, o necem nyni jedna, take nesmime zapominat, ze ma vlastni praci, ktera ho urcite take zamestnava. Bylo by ovsem zahodno, kdyby se k tomu alespon do konce tydne nejak vyjadril. Takto to totiz skutecne muze zacit vypadat spatne a lide uz by priste nicemu takovemu neverili. Excalibur si timhle prosel nekolikrat, tohle by bylo ale faux pas maximalni mozne miry. Nejdrive naslibovat hory doly o konceptualne skvelemu casopisu a nedostat se vubec k jeho realizaci... Puvodni Anonym!

Anonymní řekl(a)...

Anonym 624
Souhlas s puvodnim anonymem :). Pokud to nevyjde ted, tak uz nikdy!

sir moris řekl(a)...

no tak má úvodní wow na počátku vzniku tohoto blogu jsou už úplně pryč. A s tím i víra na to, že Excalibur bude vycházet. Ze začátku jsem si říkal, že se asi blog teprve rozjíždí, tak tu není nic moc zajímavého, ale on už je v provozu přes měsíc a jsou tu stále jen zveřejněné nějaké divné informace. Už se netýkají ani nostalgicky starého a ni futuristicky nového Excaliburu. Jen se píše, že Excalibur bude odlišný a jiný, že má smysl ho vydávat každých 14 dní kvůli aktuálnosti, ale jestli příprava časopisu trvá dva měsíce, jak tu bylo tvrzeno, tak se tu aktuálností nemusíme vůbec zabývat. Škoda, projekt to byl slibný a těšil jsem se na něj. Takhle vidím, že doma seberu ta stará čísla, rozstříhám je, okopíruju, papír vyhodím a udělá se mi konečně místo ve skříni. Když jsem se totiž ptal, zda to konečně vyjde v elektronický formě, tak ani na to tu nedokázal nikdo jednoznačně odpovědět. A přitom stačí jen prosté NE, já to pochopím. Jo a je fakt, že osm dní od vložení posledního tématu je vážně hodně. Když se neudrží aktuální blog, jak se má udržet časopis? Jestli časopis opravdu vyjde a bude fakt stát za to, tak jsem připraven zde a nebo na e-stránkách Excaliburu vyjevit upřímnou omluvu za mé pochybnosti. Ale do té doby Excalibure sbohem, jen nostalgie nám zas po něm zbyla

Anonymní řekl(a)...

Chlapi tomuhle se říká hype...pan Ludvík ví co dělá...

Fern řekl(a)...

asi tak..

tlamiczka řekl(a)...

Trochu stranou - sidlo Excaliburu je vypatrano! Staci si vygooglit "Excalibur City".

Je to kousek od Znojma :-)

Excalibur City

Gee řekl(a)...

Tak už aspoň víme, kde pan Ludvík sežene pracovité a vynikající autory;oD

Anonymní řekl(a)...

tlamiczka: BLIK!

Ja tam jezdim uz nejakej ten patek - roku... (:))

Fern řekl(a)...

O nicem... cely blog a cely vzdusny zamek pana Ludvika...

Gee řekl(a)...

Ale nahodou o necem ten blog byl, vznikaly tu zajimavy debaty v diskuzich:o) A minimalne to me opravdu bavilo:o)

Anonymní řekl(a)...

Ludvík není zcela při smyslech, tyhle jeho utopistické bláboly jsem četl xkrát na stránkách excaliburu. Nevěřím mu ani slovo, jen kecy a mazání medu kolem huby nic jiného.