sobota 28. června 2008

Excalibur a inzerce

Zase uplynul další týden. A co Excalibur? Bude nebo nebude?

Přiznávám se, že v posledních dnech jsem se soustředil hlavně na jiné činnosti, než je Excalibur. Vydělávají mi peníze i na budoucí Excalibur a přílišným soustředěním na Excalibur jsem je hodně odsouval do ústraní. Nicméně přípravné Excalibur práce pokračují. Jestli papírový Excalibur nakonec bude rozhodnou 3 zásadní parametry: zájem o papírový Excalibur, kvalitní redakce a příjem z inzerce.

Zájem o papírový Excalibur
Podle vašich reakcí to vypadá, že "papírově" by zájem o papírový Excalibur byl. Nicméně Excalibur bude mít i jiné cílové skupiny a průzkum si budu muset nechat udělat ve všech těchto skupinách. Nejdříve začnu zde, na Excalibur blogu anketou (je to nejrychlejší a je to zadarmo), takže kdo má zájem, může klikat.

Redakce
Nyní se zaměřuji na sestavení co nejlepší redakce (už nesháním jednotlivé autory). Vypadá to nadějne, v této chvíli mám přislíbenou spolupráci s několika skvěle píšícími redaktory a příští týden mne čeká setkání s možným šéfredaktorem Excaliburu. Jakmile bude sestaveno předběžné jádro redakce, probereme v redakci možnosti všech verzí Excaliburu a pak doladíme strukturu a styl. Takže kandidáti na autory: vydržte, rozhodovat o Vašem působení bude až budoucí redakce, já to opravdu nestíhám a ani nejsem oprávněn rozhodovat za redakci.

Inzerce
Do papírového Excaliburu se pustím až budu mít zajištěnou inzerci v dostatečném objemu. Právě schopnost získat inzerci byla nejslabším místem mého vydavatelství a to stále trvá. Vydavatelé Levelu a Score mají 1000x lepší možnost získat inzerci již do prvního čísla - mají portfólio dalších časopisů, mají spoustu inzerentů a samozřejmě mají též rozsáhlé a zkušené inzertní oddělení. Ani jedno z toho nemám. Až bude jasná podoba Excaliburu a to včetně redakce, grafické úpravy, loga, struktury čtenářů atd., pak mohu nechat udělat Excalibur mediaplán pro inzerenty a začít pracovat na získávání inzerentů. A pokud se podaří získat alespoň 8 placených stránek inzerce, pak bude mít nový Excalibur zelenou (bude to tedy určitě až po Invexu, možná vyjde první Excalibur až v prosinci nebo v lednu). Právě inzerce tak pravděpodobně bude tím rozhodujícím kritériem, jestli se pustit do papírového Excaliburu. Pokud máte nápady, jak tento problematický bod vyřešit, rád si vyslechnu vaše názory: možná, že pak opravdu bude mít Excalibur šanci!

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pane Ludviku, nerikal jste v zacatcich, ze doba 21. stoleti jiz diky moznosti rychle komunikace nevyzaduje klasickou redakci? Chapu to tedy dobre, ze se vsichni "sejdete" v konferencnim hovoru na Skype? Je to tak, ze ano?

Puvodni Anonym

-ml- řekl(a)...

anonymni: Ano, redakce bude "virtuální".

Anonymní řekl(a)...

tak to s tym prieskumom trhu je viac menej smiesna zalezitost... V tomto smere robim na Slovensku a mozem povedat, ze robit prieskum trhu pre casopis je viac menej neobjektivne, lebo cielova skupina kupujucich je obrovska a tak nie je mozne povedat ano alebo nie len podla prieskumu trhu... Casopis nie je nejaky vyrobok a lisi sa cislo od cisla... je tu pravidelne... A budto sa ujme alebo nie... V tomto smere je dolezitejsia reklama, alebo teda schopnost vyvolat v ludoch zvedavost... Zo zaciatku to bolo dokonale, ale cim dalej, tym viac sa to oddaluje... Keby excalibur vysiel povedzme tento mesiac na zaciatku, tak reklamny hype bol na takej urovni ze by sa po nom zaprasilo aj na Slovensku, momentalne je vsak na podstatne nizsej urovni a ludia zacali prilis pochybovat ci vobec vyjde a to je problem, lebo ludia zabudnu a casopis sa potom lahko prehliadne... Budto prisiel tento blog prilis skoro, alebo casopis prijde prilis neskoro...

Anonymní řekl(a)...

Ta nová anketa nějak blbne. Chtěl jsem hlasovat, ale nejde to...

-ml- řekl(a)...

U mne to funguje ok, ma s anketou jeste nekdo problemy?

TumaPetr řekl(a)...

Taky nejde - Webová stránka nebyla nalezena - Vista32, IE

Anonymní řekl(a)...

mi jde anketa v pohodě XP, Firefox

..inmax..

-ml- řekl(a)...

Blog je v aplikacei Blogger na Google a mel by byt bez problemu. Mozna to byl jen kratkodoby problem, porad tam neco vylepsuji...

TumaPetr řekl(a)...

Pravda, už to jde.

Anonymní řekl(a)...

Napadla mě možnost inzerce kterou by jste mohl využít v časopise. www.playamo.cz poskytuje mobilní obsah. Mohl by jste se registrovat do partnerského programu a využít to. další info na www.playamo.com.

Unknown řekl(a)...

Pan Ludvík očividně vůbec netuší co dělá, takhle to šlo mastit v 90. letech, ale dneska už ne. Úspěšný start (nebo nedejbože restart 10 let mrtvého časopisu) vyžaduje víc než nadšení a lásku ke slovu "Excalibur".

Unknown řekl(a)...

Nevěř tomu,raději dám 250 za excalibur než za score :D

Kdyby tady měl paypal na podporu tak mu tam pošlu nějaký příspěvek.
Amigistu a příznivcu starších her a systemu je tu spousty.
Pokud budete chtít i propagaci mám web s návštěvností 100000 unikátních IP týdně.